«Рускій мір» Андрія Садового. Як мер Львова «співпрацює» з кланом Януковича та Медведчуком

Про «фашистський захід», якого не було і який таки стався, та про перших львівських українофобів, яких підтримує влада Львова.

29.09.2018 09:56   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: Вголос

Напередодні інформаційний ресурс львівського міського голови Андрія Садового Zaxid.net опублікував «розслідування» із заголовком «Фантастична четвірка», пише - Вголос.

Ця стаття з’явилася у виданні 27 вересня – рівно за тиждень після того, як «група праворадикалів захопила палац культури у Львові, щоб зірвати неіснуючі «фашистські заходи» (так видання мера озаголовлювало публікацію про конфлікт учасників російсько-української війни на Донбасі із керівництвом палацу культури ім. Гната Хоткевича).

Тоді Zaxid.net розповідав, що радикали захопили будівлю, погрожували керівництву закладу, вимагали від нього «не проводити фашистських заходів», а потім…просто пішли. У чому проявлявся «радикалізм» цих осіб та як кілька чоловіків, озброєних самими словами, “захоплювали” величезну будівлю палацу культури і, головне, для чого воно їм здалося — журналісти не розповіли.

Натомість за тиждень вони опублікували “розслідування”, в якому “розповіли більше про членів групи, які голіруч наважилися штурмувати комунальний заклад культури”. У цій статті видання міського голови згадало бізнес учасників АТО, їхнє можливе знайомство зі знаними львівськими бізнесменами і чомусь навіть приплело до конфлікту голову ОДА.

Врешті, крім гучного заголовка та відомих імен на початку статті журналістам не вдалося “нарозслідувати” більше нічого. Тож з якою метою була написана ця безсенсова стаття і який висновок мали б зробити з неї читачі — можна хіба здогадуватись. Або ж можна спитати у львівської п’ятої колони, яка на пару з мером Андрієм Садовим, за гроші екс-міністра доходів і зборів часів Януковича – Олександра Клименка, кума Путіна Віктора Медведчука та навіть із міського бюджету перетворює український П’ємонт на збіговисько малоросів.

«Фашистський захід», якого не було і який таки стався

Видання Zaxid.net за своїм змістовим наповненням особливо припало до душі користувачці мережі “Фейсбук” на ім’я Галина Чайка (детально про неї — нижче).

Львівські праворадикали, то вже той нарід, який мало хто серйозно сприймає. Прийшли зривати концерт Львівської міської ради ветеранів до дня Партизанської слави. Та хтось дав фальшстарт, оскільки концерт перенесли в інше місце”, – підписує Чайка перепост публікації Zaxid.net про “захоплення радикалами палацу Хоткевича”.

Отут вже велике ОЙ. Що колегам-журналістам, що їхнім власникам із міськради. Це ж якимось чином “неіснуючий фашистських захід” почав існувати. А потім навіть відбувся без найменшого опору з боку міської влади, звісно.

“Прокремлівські сили щорічно вшановують у цей день (22 вересня, – ред.) партизанів, на кшталт диверсійних груп Кузнєцова, які у роки Другої світової війни, перевдягнувшись у форму упівців, винищували цілі села. Так само прихильники цього свята відзначають наприкінці жовтня «день визволення від німецько-фашистських загарбників», який справжні українці називають «другим пришестям совєтів», яке супроводжувалось масовими репресіями, виселенням та винищенням в тюрмах мільйонів українців і заселенням нашої території комуністів з Росії, які об’єднані в, так звані, ветеранські організації”, – розповідають в Українській спілці учасників АТО України, коментуючи “розслідування” журналістів львівського мера.

Так, АТОвці зазначають, що цьогоріч таке «вшанування» було заплановане на 12.00 год. 20 вересня в палаці Хоткевича.

«Представники патріотичних організацій, які з різних джерел дізналися про цей захід, цивілізовано вирішили поцікавитись у директорки палацу Оксани Гузь, яка, до слова, призначена на посаду по-тихому, без жодного конкурсу, щодо надання дозволу на проведення таких проросійських дійств, щодо чого отримали відверто неправдиву відповідь, чим спровокувала конфлікт», – кажуть воїни.

У спілці учасників АТО також розповідають, що організаторами цього “заходу” є кілька русофільських громадських організацій, зокрема «Асоціація культури і освіти «Русскій дом», «Земляцтво ленінградців у Львові «Пітер-клуб», львівські обласна та міська Ради ветеранів, представники російських меншин регіону та Львівська міська рада.

“Варто нагадати, що вищезгадані антиукраїнські організації донедавна осідали в Руському домі, що на вулиці Короленка. З початком війни депутати Львівської облради безапеляційно передали це приміщення організаціям атовців і станом на сьогодні планують провести його ремонт та реконструкцію. Водночас, міська влада потай дає їм прихисток в закладі, який фінансується за кошти містян, зневажаючи суспільну думку і стан війни з Росією, яка є спонсором лівого руху на теренах України”, – коментують у Спілці учасників АТО.

Перші львівські українофоби

Організація ветеранів України

На просторах інтернету можна знайти дуже багато інформації про діяльність цих “організацій” та навіть про їхнє фінансування Андрієм Садовим.

Так, наприклад, львівська Українська галицька партія навесні підняла скандал у міськраді через те, що теперішні керманичі міста фінансують антиукраїнські структури із міського бюджету. Тоді йшлося про вищезгадану Організацію ветеранів України.

Так, відповідно до інформації з листа-відповіді управління соціального захисту ЛМР від 19 квітня №4-2603-254 з бюджету міста Львова у 2018 році надається фінансова підтримка у розмірі 45 тис. грн. на здійснення статутної діяльності львівського осередку Організації ветеранів України.

Почесним головою і керівником цієї “організації” є 69-річний Петро Степанович Цибенко:

  • нардеп від комуністів сімох скликань
  • один із тих, хто голосував за диктаторські закони 16 січня 2014 року
  • один із тих, хто підписав звернення до Сейму Республіки Польща з проханням визнати геноцидом поляків події на Волині 1942—1944 років
  • один з тих хто протягував мовний закон Ківалова-Колесніченка (який сьогодні так влюбувала собі поплічниця Садового Ірина Подоляк).

Петро Цибенко – голова Організації ветеранів України

Львівський осередок цієї «організації» вже багато років курує Олександр Якович Грубий, 1931 року народження:

  • комуніст
  • учасник придушення чехословацького повстання 1968 року
  • у 2011 році співавтор спільної заяви опублікованої у виданні «Независимая народная газета «Советская Россия» львівських так званих «ветеранів», в якій зокрема згадується про «звірства» УПА та їхнє «пособнічество Гітлєру».

Олександр Грубий – очільник львівського осередку Організації ветеранів України

І ось ще висловлювання Олександра Грубого в інтерв’ю виданню «Рабочая газета» за жовтень 2014 року щодо війни на Донбасі:

«То, что случилось в Украине, самый страшный вид войны, ибо это война с собственным народом. Это не только мое мнение. Так считает вся ветеранская организация».

У 2017 році Грубий разом з представницею структури Віктора Медведчука «Український вибір» Інною Іваночко (раніше була очільницею районного осередку Партії регіонів) брав участь в прес-конференції щодо захисту символу радянської окупації Львова так званого «монумента слави».

Раніше Олександр Грубий отримав нагороду за активну громадську роботу від львівського міського голови Андрія Садового (розпорядження №860 від 13.09.2006 року).

ГО «Земляцтво ленінградців у Львові «Пітер-клуб»

Наступний організатор «заходу», який так старанно захищає мер Садовий, — ГО “Земляцтво ленінградців у Львові “Пітер-клуб”.

У жовтні 2017 року ця організація разом з “Українським вибором” кума Путіна Віктороа Медведчука та його ж “гуманітарною групою” на чолі з уже згаданою пані Іваночко провели у Львові творчий конкурс серед старшокласників Західної України, присвячений “історії міста-героя Ленінграда в часи Великої Вітчизняної війни”.

27 липня цього року “лєнінгардське земляцтво” разом з “ветеранами” провели у Львові урочисті заходи “з нагоди звільнення Львова від фашистських загарбників”. Місце проведення цього “патріотичного заходу” – Львівський палац культури імені Гната Хоткевича.

У підготовці концерту також взяла участь ГО “Центр соціальної адаптації Солідарність” .

Власники ГО “ЦСА Солідарність” – Анатолій Муковнін, Станіслав Рябоконь та Микола Стебко. Муковнін, Рябоконь, а також Валерій Курко є власниками Громадського формування з охорони громадського порядку “Цитадель-м”.

Оперативно знайти інформацію про цих осіб у відкритих джерелах, на жаль, не вдалося. Натомість відкритою у мережі є “Фейсбук”-сторінка Анатолія Муковніна. Він — активний учасник та організатор “ветеранських заходів”.

Близькою до “ЦСА Солідарність” є “Правозахисна група Успішна варта” – також активний учасник й організатор цих “заходів”.

Керівником регіонального підрозділу цієї групи є згадана нами на початку шанувальниця ЗМІ Андрія Садового — Галина Чайка. Вона — чи не найвідоміша захисниця радянських залишків у Львові, активна блогерка та активістка, а заодно — очільниця львівського представництва партії “Успішна країна”.

Успішна країна”, своєю чергою, – партія представника донецького олігархічного клану та партнера “сім’ї Януковича”, екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка. Утворилася вона внаслідок розпаду Партії регіонів і продовжила працювати на дестабілізацію ситуації в Україні.

За даними Генпрокуратури, проти екс-міністра, який зіграв ключову роль у виведенні державних коштів з України, відкрите кримінальне провадження за частиною другою статті 164 Кримінального кодексу. Вона передбачає позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

Також Клименко підозрюється у вчиненні інших кримінальних порушень, але досудове розслідування призупинене у зв’язку з переховуванням підозрюваного.

Станом на сьогодні Мін’юст, Генеральна прокуратура та СБУ домагаються примусового розпуску партії “Успішна країна” у судовому порядку.

Що ж стосується самої Галини Чайки, то вона активно критикує діяльність націоналістів у Львові, закликає місцеву владу боротися з ними і досить часто поширює публікації видання “Захід.нет”, які, очевидно, збігаються з її позицією щодо ситуації в місті.

Також Галина Чайка вважає, що “українська меншість” встановлює диктатуру над “російською більшістю” в Україні, захищає педофіла з Львівської опери, заявляє, що після анексії Криму Росією життя на півострові в рази покращилось, а також поширює відомі кремлівські фейки про “диктатуру бандерівців” в Україні.

 

Навіщо це Садовому?

Коментуючи «розслідування» видання «Захід.нет», яке, нагадую, належить Андрію Садовому, Спілка учасників АТО розповіла про конфлікти, які у недавній час ставалися між воїнами та теперішньою владою Львова.

Бійці розповідають, що їхня Громадська організація почала свою активну діяльність з боротьби зі свавіллям мера Садового.

«Коли з початком війни «Львів говорив російською», а за підтримки російського банку організовувався «Альфа Джаз», учасники АТО не могли отримати від міської влади не те що передбачених Законом України трьох земельних ділянок, а навіть простого сприйняття їхнього існування. 15 вересня 2016 року вони встановили наметове містечко навпроти львівської Ратуші. Головноювимогою учасників безстрокової акції протесту було розпочати виділення земель учасникам АТО.

Тоді ГО “Українська спілка учасників АТО” об’єднались з ГО “Львівська обласна спілка соціального захисту бійців АТО та сімей загиблих”, ГФ “Патріот”, НК Азов, “Правим Сектором” та УНА-УНСО. Атовці стояли три тижні, як на війні – на холоді, в наметах, під теплим кабінетом міського голови Львова і лише 4 жовтня 2016 року, депутати міськради прийняли Ухвалу “Про захист інтересів учасників АТО – мешканців м. Львова”, яка передбачає, що 4 роки (2017-2020) у бюджеті міста Львова буде виділятись по 400 млн гривень на матеріальну допомогу учасникам АТО.

Відтак, завдяки «Фантастичній четвірці», яка об’єднує тисячі атовців з міста і області кожен атовець зі Львова отримує 100 тисяч гривень.

Фігуранти статті і активні учасники ГО «Українська спілка учасників АТО», які потрапили на фронт у перші хвилі мобілізації з червня 2014 року, з мізерною винагородою, яку витрачали на їжу, теплий одяг і спорядження – започаткували «бізнес» і лише в липні 2017 року скористалися своїм правом на отримання землі під садівництво в Брюховичах на території колишнього військового містечка.

Зі 143 атовців Львова, які отримали землю лише троє мають приналежність до цієї організації і це є величезною сенсацією і корупційним діянням на думку автора статті. У згаданій історії з землею в Наварії – інтерес ГО «Українська спілка учасників АТО» полягав у безкорисливій підтримці побратимів, які не мають такого багатого досвіду боротьби з беззаконням органів місцевого самоврядування, і долучення до цього процесу голови ОДА Олега Синютки, який виступив гарантом справедливості розподілу земельних ділянок.

Власне, контроль місцевої влади зі сторони атовців найбільше дратує Львівськуміськраду, адже пікет міського Центру надання послуг учасникам бойових дій з вимогою зміни керівництва відбувався після того, як 25 травня працівницю комунальної установи затримали правоохоронці після отримання 17,8 тис. грн хабара.

Громадські організації атовців не вимагали поставити конкретну людину на цю посаду – вони вимагали застосування звичайної демократичної практики: якщо підлеглий отримує хабарі, значить – він ділиться з керівництвом, і порядні керівники, аби не бути під підозрою, йдуть добровільно у відставку. Така ж ситуація з вимогою доброго десятка громадських організацій Львівщини щодо прозорого конкурсу на керівника Львівської Митниці, заступників і підлеглих якого брали на «гарячому», який є фігурантом кримінальних справ і який за два останні роки відпрацював лише 18 робочих днів – все решта керував митницею «у тіні» перебуваючи у відпустці за власний рахунок.

Чому ЗМІ Андрія Садового стали на захист Левка Прокіпчука можна лише здогадатись, але до 2015 року дружина Левка Прокіпчука отримувала зарплатню у ПАТ «Південьзахіделектромережбуд», головою Правління якого у 1997-2005 роках був Андрій Іванович, а засновником якого стали перші бізнес – структури мера ЗАТ «Галицькі_інвестиції» та ТзОВ «Галицькі інвестиції – цінні папери».

Наступним і впливовим бізнесом міського голови є медіа-холдинг ПрАТ «ТРК «ЛЮКС», складовою якого є Zaxid.net, а право на землю, на життя без корупції і без сепаратистських збіговищ – це не бізнес, це право яке атовці вибороли поставивши на кін свої життя, родини, роботу і власний бізнес. Вони це зробили не заради власного збагачення, а заради того, щоб журналісти під мирним небом могли писати “замовні статейки” українською мовою з підтасованим змістом і «притягнутими за вуха персонажами», щоб діти ходили до школи, а чиновники могли ділити народне добро».


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Вголос