Чому тернопільські лікарі рекомендують обов’язково вживати червоне м'ясо?

01.10.2018 09:13   Опубліковано : Катерина Богуславська
Джерело: TeNews

Лікарі Тернопільського обласного лабораторного центру МОЗ України рекомендують вживати червоне м'ясо, бо вважають, що у цьому продукті дуже багато користі. З червоним м’ясом за його корисними властивостями не зрівняються навіть деякі фрукти і крупи:

«Червоне м'ясо дійсно повинно бути присутнім в раціоні, оскільки воно містить дуже багато заліза, яке до того ж знаходиться в максимально засвоюваній формі. Зелені яблука, гречка, гранат не дають такого ефекту, хоча там теж є залізо, просто воно не активно. Щоб отримати добову норму цього елементу людині досить з'їсти шматочок м'яса не більше, ніж його долоня. Для того, щоб отримати таку ж кількість заліза, буде потрібно близько 3 кг зелених яблук, 1 кг гречки. Це не реально. Нестача заліза призводить до анемії, слабкості, зниження працездатності, головного болю, сухості шкіри, ламкості волосся, нігтів і т.д.

Для дорослої людини норма споживання - 2 рази на тиждень (порція м'яса розміром з долоню). За фактом багато людей переїдають, що провокує різні неприємності зі здоров'ям. З віком цю норму рекомендується переглянути і зробити акцент в сторону риби і морепродуктів. Але тут постає інша проблема: на жаль, знайти якісну рибу дуже складно», - розповідають у Тернопільському обласному лабораторному центрі МОЗ України.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews