Гастрономічний фестиваль «День гарячого казана» відбувся на Поліссі

02.10.2018 00:41   Опубліковано : Дарина Ясна
Джерело: RvNews

З нагоди Дня туризму етно-туристичне свято традиційної поліської кухні вже другий рік поспіль пройшло у смт Соснове, в урочищі «Біля каменів» на Березнівщині. Сюди з’їхалися любителі активного відпочинку. Козацький куліш, бограч, їстівні хатинки з сала та ковбаси, гречаний кисіль, грибна юшка та солов’ї – таке пригощення підготували на гастрономічний фест цього року. А кухарями були обласні та районні чиновники.

null
 Фото з сайту РОДА

Зокрема, заступниця голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко, голова Березнівської РДА Віталій Люшин та голова райради Віктор Федас. Кожен з них мав свою роль та додавав конкретні інгредієнти. А лісник підкидав до вогнища дрова.

«Приємно, що кожен район нині створює свою родзинку – унікальний фестиваль, який об’єднує всю громаду. І ось у вас вже вдруге відбувається такий цікавий захід. Не дарма обрали Соснове, адже село планує стати центром об’єднаної територіальної громади і згуртує навколишні села. Також населений пункт входить до туристичного Зеленого Шляху «Медове коло». А це означає, що через село проходитимуть  повноцінні маршрути для туристів», - звернулася до присутніх заступниця голови Рівненської ОДА.

null
 Фото з сайту РОДА

З’їхались на свято і народні майстри з різних куточків Рівненської області. А також неперевершені майстрині традиційних страв поліської кухні із навколишніх сіл, які пригощали присутніх.

Організатори облаштували селфі-зони, представили виставки з декоративно-прикладного мистецтва та майстер-класи з ткацтва, ковальства та інших традиційних народних ремесел.

null
 Фото з сайту РОДА

Усі бажаючі могли здійснити кінні прогулянки, а діти розважалися на ігровому майданчику. З хореографічними постановками та вокальними номерами виступили колективи художньої самодіяльності.

Найбільш витривалих і бажаючих не лише відпочити і повеселитися, а й потанцювати, запросили на святкову дискотеку «Битва діджеїв», яка розпочалась з настанням сутінків.

null
Світлана Богатирчук-Кривко.  Фото з сайту РОДА

 За матеріалом з сайту Рівненської ОДА


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews