Запрошуємо на фестиваль «Кобзарсько-лірницька Покрова»

07.10.2018 14:45   Опубліковано : Олександр Войцеховський
Джерело: RvNews

В місті Рівне 12-14 жовтня 2018 року  проходитиме  П’ятий міжнародний  фестиваль «Кобзарсько-лірницька Покрова» в рамках проекту ЕтноРівне, що покликаний відродити традиції лірництва й кобзарства на Поліссі і Волині. Про це повідомляє Рівне Медіа.

У ньому  візьмуть участь кращі лірники й кобзарі з багатьох  регіонів України та гості з Польщі, Німеччини та Білорусі .Фестиваль  приурочений до Свята Покрови Пресвятої Богородиці, Дня захисника України, українського козацтва та 76-річниці УПА.

У програмі фестивалю: відкриття, Святковий концерт у Свято-Покровському кафедральному соборі, заключний концерт на Майдані Незалежності, майстер-класи, презентації компакт-дисків лірників і кобзарів,  колекції лір  , танці під ліру,  та безпосередньо лірникування і кобзарювання.

Фестиваль проходитиме за підтримки Рівненської міської ради та Рівненського міськвиконкому.

Засновниками та організаторами фестивалю є: Управління культури і туризму Рівненського міськвиконкому, Рівненський міський Палац дітей та молоді, Етнокультурний центр Рівненського ПДМ та ГО «Молодіжне творче об’єднання «Древлянські джерела».

Співорганізаторами фестивалю є: Рівненська єпархія Української Православної Церкви Київського Патріархату, Рівненське обласне відділення Національної всеукраїнської музичної спілки, Київський кобзарський та Львівський лірницький цехи. 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews