Мешканці будинку на вулиці Буковинській у Рівному проти нової забудови та сміття (Фото)

07.10.2018 16:41   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews

Третього жовтня у Рівному відбулося зібрання мешканців будинку на Буковинській, 12. Громадяни висловили обурення щодо будівництва багатоповерхівки у дворі прилеглих приватних будинків на місці насосної станції, яка була виведена з ЦМК комунального теплопостачального підприємства Комуненергії.

Участь у зібранні взяв депутат Рівнеради Назарій Поліщук, про ситуацію розповів на своїй сторінці у мережі Фейсбук.

«Ситуація проста - власник, який викупив дану будівлю, має в постійному користуванні земельну ділянку 9 соток та просить ще 7 соток за рахунок земель запасу у міської ради. До мене, як до депутата обраного по даному округу, куди входить вул. Буковинська, прийшов відповідний лист з управління земельних відносин, де вказано про наміри власника колишнього комунального майна отримати 16 соток міської землі під реконструкцію насосної станції для будівництва багатоповерхівки, з яким я і ознайомив громаду. Більше того, отримав усю необхідну інформацію щодо скандальної забудови, передав голові ОСББ та мешканцям будинку.

Особливо обурює те, що власник насосної станції, ще не отримавши землю, звернувся до комунальників, щоб вони забрали сміттєві баки, буцімто з його землі, які відповідно до схеми розміщення смітників стояли там роками! Нголошую, власник земельної ділянки - громада міста! Як наслідок, за кілька тижнів, утворилося кілька тон сміття, яке розкладається і смердить на весь житловий сектор!

На зустрічі отримав 200 підписів стурбованих мешканців, які виступають категорично проти такого "сусідства" із забудовником на комунальних об'єктах! Звернувся до комунальників, щоб негайно вивезли сміття. А щодо можливої багатоповерхівки, яку за нормами неможливо розмістити в такий вузький прохід, скажу наступне - її будівництво лежить виключно в площині відповідальності перед громадою депутатів міської ради, які можуть підтримати забудовника, віддавши йому міську землю на 10 років в оренду, яка належить громаді, а громада таким чином не отримає реальної ринкової вартості від землі, яку отримає забудовник, або підтримати громаду - не давши забудовнику забрати дорогу до будинків людей та зменшити життєвий простір для сотень сімей цього району».

null
Фото: Назарій Поліщук

 

null
Фото: Назарій Поліщук

 

null
Фото: Назарій Поліщук

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews