Віталій Тарасюк

Віталій Тарасюк

журналіст, репортер з Млинова

На Млинівщині розпався дует сільрад, які не поспішали з децентралізацією

08.10.2018 00:00   Автор : Віталій Тарасюк
Джерело: RvNews

Нинішній рік вважається завершальним в процесі добровільного об’єднання територіальних громад або так званої децентралізації. Щоправда, останнім часом із різних суспільних закутків пробиваються голоси, аби цей важливий суспільний процес продовжити ще на рік. Що це дасть, кому це потрібно і вигідно, і чи варто дослухатися до тих голосочків – нехай із тим клопотом розбираються державні мужі, а нам, як кажуть, своє робить.

У 2015 році на терені Млинівського району була утворена Підлозцівська  об’єднана територіальна громада у складі населених пунктів двох сільських рад. За рік у районі виникла Млинівська і Острожецька ОТГ: перша – у складі населених пунктів 11 сільських і однієї селищної ради, друга – у складі населених пунктів п’яти сільрад. Торік на мапі Млинівщини утворилася Бокіймівська ОТГ у складі населених пунктів п’яти сільрад. А цьогоріч у карту району свіжі децентралізаційні струмені внесла новоутворена Ярославицька ОТГ у складі населених пунктів двох сільських рад. Поза об’єднаними громадами залишилися Мальованська і Підгаєцька сільські ради, які не поспішали вирушати в децентралізаційне плавання.

Схоже, той дует розпадається, адже Мальованська сільська рада зробила крен до Млинівської ОТГ. Звісно, мешканці населених пунктах сільської ради – Долині і, власне, Мальованої, все обміркували, зважили, а, відтак, визначилися. На початку жовтня цього року на сході села більшість мешканців проголосували за приєднання до Млинівської ОТГ. Варто наголосити, що на сході села були присутні очільники Ярославицької і Підлозцівської ОТГ Леонід Прудніков і Микола Костюкевич: саме з населеними пунктами тих громад межують села Мальованської сільської ради.

А за кілька днів сесія Мальованської сільської ради ухвалила рішення про добровільне приєднання до однієї з найбільших об’єднаних територіальних громад в Україні. До речі, 8 депутатів голосували за приєднання, а 4 – були проти такого рішення. Згодом мальованці надіслали у Млинівську селищну раду  відповідне клопотання.

 А 5-го жовтня депутати Млинівської ОТГ одноголосно надали згоду на добровільне приєднання територіальної громади сіл Мальоване та Долина Мальованської сільської ради до Млинівської селищної ради. Додам, що в тих населених пунктах мешкає 163 особи, а площа земель сільської ради становить 1324 гектари.

Рішення про приєднання населених пунктів Мальованської сільської ради до Млинівської селищної ради буде надіслано в облдержадміністрацію на юридичну експертизу, а через 85 днів після погодження в ОДА, будуть призначені проміжні вибори депутата Млинівської селищної ради від Мальованського виборчого округу.

Позицію більшості мешканців Мальованої і Долини озвучив сільський голова Віталій Остаповець:

- Вибір людей на користь Млинівської ОТГ зумовлений, в першу чергу тим, що в Млинові зосереджена  розгалужена інфраструктурна мережа. Тобто в разі потреби вони на місці матимуть змогу вирішити свої питання, а не курсувати селами району, щоб згодом знову ж таки повертатися до Млинова.

Одним словом, люди зробили вибір. Усвідомлено і зважено. Нехай їм і всім буде добре в новому територіальному об’єднанні…


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews