Як правильно підібрати меблі для маленької квартири: поради від будівельної компанії «Матла»

11.10.2018 17:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: TeNews

Власники квартир помилково вважають, що маючи кімнату невеликих розмірів, неможливо вмістити в ній все найнеобхідніше. Але це далеко не так, і навіть не має великого значення, що саме це за кімната: вітальня, дитяча або спальня, головне – правильно підібрати меблі та вдало розташувати їх.

Скориставшись підказками експертів будівельної компанії "Матла", можна зробити затишною будь-яку, навіть дуже маленьку, кімнату.

Порада 1. ОБИРАЙТЕ МУЛЬТИФУНКЦІОНАЛЬНІ МЕБЛІ

Якщо ви бажаєте максимально використати свій простір, подумайте про те, як можна інтегрувати меблі з декількома функціями. Прикрасьте свою вітальню вишуканою та практичною софою-ліжком, яка забезпечить оптимальне використання наявного у будинку або квартирі простору. Головною відмінністю такої софи є можливість швидко її розкласти та перетворити на комфортне спальне місце.

Порада 2. ВИКОРИСТАЙТЕ ДЗЕРКАЛО

Дзеркало є класичним інструментом для створення відчуття більшого приміщення. Але тут є теж свої секрети - спробуйте розташувати дзеркало навпроти вікна. Сонячне світло буде відбиватися від дзеркала та створювати позитивну атмосферу, бонус - створюється ілюзія другого вікна.

Порада 3. ОБИРАЙТЕ МЕБЛІ, ЩО НЕ ВИГЛЯДАЮТЬ МАСИВНИМИ

Під час декорування маленької кімнати не варто обтяжувати загальний вигляд масивними великими меблями. Скандинавський стиль ідеально підходять для оформлення сучасного інтер'єру. Плавні лінії, світлі кольори та натуральні текстури створюють атмосферу затишку. До того ж, завдяки своїй функціональності та стильному вигляду, такі меблі не обтяжують простір. Ви можете комбінувати елементи декору та робити кольорові акценти:

Порада 4.  РЕГУЛЬОВАНЕ ОСВІТЛЕННЯ

Один з рятівників маленького простору - світло. У невеликій квартирі його має бути багато. Для малогабариток рекомендується вибирати функціональні світильники, які регулюються по довжині, і можуть фіксуватися в різних положеннях. Не варто обмежуватися однією люстрою. Варто продумати додаткове підсвічування стелі, меблів, поставити кілька освітлювальних приладів на тумбочки, а на стіни повісити бра.

Порада 5. ЗОНУВАННЯ

Зважаючи на те, що вдома ми відпочиваємо, працюємо, спимо, їмо і робимо ще безліч речей, треба вміти зонувати приміщення. Використайте розділювач - книжковий стелаж, або просту фіранку, для того, щоб розділити приміщення. Спробуйте зробити перестановку меблів, для часткового зонування за допомогою столу чи дивану. Ви можете просто "закрити" навчальний куточок, наприклад, високими зеленими рослинами.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews