Тата Рівна презентує у Рівному «СоціоParty»

24.10.2018 15:43   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews

У суботу, 27 жовтня, о 13:00 у Літературному музеї Уласа Самчука (вулиця Симона Петлюри, 17, Рівне) відбудеться презентація книги «СоціоParty» відомої молодої письменниці, лауреатки літературних премій Валер’яна Поліщука, Михайла Дубова, дипломантки міжнародного конкурсу «Молода Коронація-20178» Тати Рівни.

Видання вийшло друком 2018 року у Письменницькій робітні «Оповідач» Рівненської обласної організації Національної спілки письменників України. Поетична книга «СоціоParty» є логічним продовженням творчого шляху письменниці, новим витоком у соціальній поезії, літературі, глибоко зануреній у соціум.

Творчість Тати Рівни – вибух для творчої традиційності та класичності! Поезопроза завжди виграє – вона цікавіша, ніж просто вірш чи тексти есеїв. Важлива тема у тати – це соціальний стьоб! Своєрідний сучасний поетичний санскрит, який хочеться декодувати.

Це книга про сучасне суспільство з його проблемами та цинізмом, вибух емоцій, думок та переживань. Тематика, якої торкається у своїх творах Тата Рівна, актуальна завжди. В її творчості гармонійно поєднуються модернові експерименти, розлога епатажна оповідь та метафорика. Тексти збірки знаходяться на межі поезії та поезопрози, що є особливістю індивідуальної стилістики авторки. Її вірші - іронічні та гострі і, водночас, ніжні та прекрасні, надовго залишаються в пам’яті читача для роздумів. 

Організатори: Рівненська обласна організація Національної спілки письменників України та літературний музей Уласа Самчука.

Модератор: голова РО НСПУ Ірина Рачковська-Баковецька

На захід запрошені шанувальники творчості письменниці, відвідувачі музею та всі бажаючі. Вхід вільний.

Аудиторія: +18

Довідково.

Тата Рівна (Тетяна Сладковська) народилася у Києві. Зараз проживає у Рівному, за освітою історик-правознавець, кандидат історичних наук. Автор книг поезій «Світ покотився» (Костопіль: РОСА, 2008), «Каламут» (Рівне: Письменницька робітня «Оповідач», 2016), «СоціоParty» (Рівне: Письменницька робітня «Оповідач», 2018).

Друкувалась у періодиці, альманахах «Наше коло», колективних збірках: «Суверенітет» (Рівне, 2002), "Котигорошко (Київ, 2010), «Зачаруй мене тремом кохання» (Київ, 2010), «Яблуко спокуси» (Київ, 2011), «Сто на Сто» (100 найкращих віршів журналу «Склянка часу», Канів, 2011), літературній газеті «Ярь» (Рівне, 2000-2003), у «Антології авангарду, психоаналізу, психотерапії та психології» (Сімферополь, 2007), в «Антології сучасної новелістики та лірики України» (Канів, 2007), збірнику «Нова Проза» (Луцьк, 2011), міжнародному журналі «Склянка часу» (Канів, 2007-2016 рр.), журналі «Дніпро» (Київ, 2014), поетичній антології «Викрадення Європи» (Київ, Електрокнига: 2014), колективній збірці «Денники поліських Бурштинокопачів» (Рівне, Оповідач: 2016), міжнародному українсько-канадському альманаху «Крила» (2017), антології українського верліблу "Ломикамінь" (Львів, Піраміда: 2018) тощо. Учасник цілої низки мистецьких фестивалів, серед яких «Країна мрій», «Рутенія», «Підкамінь», «Трипілля», «Гогольфест», «Бандерштадт», «Севама» «Пікнік на узбіччі Гостинного Двору», «Читання на кохання у Маріїнському парку», «Відкриті небеса», «Революційний Літмарафон у КМДА», акції «Письменники за Мир» та інших.

Лауреат літературної премії імені Михайла Дубова (2016), Валер’яна Поліщука (2018), дипломант Молодої Коронації Слова у номінації короткої прози за роман-казку для дітей «Незвичайні пригоди професора Гектора Корнінауса, або казка із секретами та левом». Член Національної спілки письменників України, з липня 2016 року - керівник Молодіжної літературної платформи Рівненської організації Національної спілки письменників України. 

Поезія перекладена російською, польською, азербайджанською, чеською, англійською, німецькою мовами.

null
 

 

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews