Михайло Апостол повідомив, що в одного з найпотужніших агропідприємств України, що на Тернопільщині, хочуть забирати 520 га землі

25.10.2018 09:13   Опубліковано : Катерина Богуславська
Джерело: TeNews

Радник міністра МВС України Михайло Апостол повідомив, що в одного  з найбільш потужних сільськогосподарських підприємств на Тернопільщині - ФГ «Гадз»  хочуть забрати 520 га землі. Михайло Апостол наголошує, що без роботи можуть залишитися сотні людей, а земля може перейти у руки іноземців. Свою думку щодо цієї ситуації Радник міністра МВС опублікував на своїй сторінці у Facebook:

«Просто жах! На цій землі росте один з найбільших садів в Україні ,із своєю переробкою, величезними інвестиціями,іноземними і вітчизняними,іноземними контрактами... Тут був президент, прем`єр , та хто тут тільки не був. Але є у нас дебільне,земельне законодавство. І що дальше? Кому ця земля перейде у власність чи в користування? Можливо готовиться для продажі китайцям, арабам,чи олігархам країн, ближчим до нашого кордону? Чи нехай би заростало пусткою, бур’янами ... І що тут виграє держава?
Без роботи можуть залишитися сотні працівників, держава і місцеві ради без податкових платежів, банкам не будуть повернені кредити, іноземні інвестори не отримають своїх коштів. І головне - може залишитися зневіра і підтвердження,що ми котимося до якоїсь із бананових республік. Фермерське господарство “ГАДЗ” вимагають звільнити 520 гектарів землі, на якій висаджено сад. Договір оренди з Бучацьким коледжем, у власності якого перебуває земля, прокуратура визнала незаконним. Рішенням Господарського суду Тернопільської області позовні вимоги прокуратури задоволено повністю, повідомила прес-служба прокуратура області. ФГ «Гадз» є одним з найпотужніших аграрних підприємств на Тернопільщині», - зазначає Михайло Апостол. 


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews