Богдан Тищенко

Богдан Тищенко

Громадський діяч

Головний військовий прокурор проти ветеранів війни

29.10.2018 12:13   Автор : Богдан Тищенко
Джерело: blog.liga.net

"Загострене почуття несправедливості розвалить країну" - так можна думати, коли твої статки десятки мільйонів.

Анатолій Матіос. Головний військовий прокурор України. Не так давно тікав від запитань про свої статки та майно своєї родини, а це десь пару десятків мільйонів гривень, дорогі годинники, авто, нерухомість, картини та інші зароблені невідомим чином цінності, про походження яких він відмовляється розповісти журналістам. 

Анатолій Васильович знову вирішив яскраво нагадати про себе в інтерв'ю одному із відомих інтернет ЗМІ. 

Матіос вважає, що ветерани війни з Росією потрапивши в політику просто розвалять Україну. Його думка ґрунтується на тому, що бійці мають загострене почуття несправедливості та посттравматичний стресовий розлад. 

Мене вражають такі висловлювання. Безліч моїх знайомих приймали участь в прямих бойових діях та і я також знаю, що таке гарячі позиції на "нулі". Саме там формуються особистості, що першочергово мають долучатись до управління державою. 

Слова генерал-полковника юстиції, як на мене є частиною такої собі "технології проти". 

Економічна та соціальна ситуація в країні стрімко розвивається в протилежному від позитивного напрямку. Підняття цін на газ, пересубсидіювання, збільшення державного боргу за рахунок нових невигідних кредитів — всі ці речі можуть розпочати нові хвилі протестів, стрімкий розвиток яких важко передбачити. Саме тому нинішня влада всіляко намагається знищувати в зародку основний дієвий авангард суспільних протестів. Саме військові ветерани чудово розуміють поняття "справедливість" і готові використати зброю за для досягнення цієї справедливості. Все що намагається зробити Матіос, це стерти авторитет учасників бойових дій перед суспільством, зробити їх хворими та максимально відчуженими. Раніше він заявив, що в зоні проведення АТО на Донбасі щотижня здійснюють самогубство 2-3 військовослужбовці. Це відразу спростував начальник управління морально-психологічного забезпечення Міноборони генерал-майор Олег Гуньковський.

Тільки чомусь лікарські довідкі про абсолютне "здоров'я" посадових осіб військової прокуратури не допомогло зупинити розкрадання в збройних силах. А "незрівнянний життєвий досвід" та організаторські здібності Матіоса так і не стали на заваді знищення військових складів в Ічні, Калинівці чи Балаклії.

Натомість Головний військовий прокурор України не може вслідкувати навіть за своїм заступником Дмитром Борзих, щодо незаконного збагачення якого антикорупційна прокуратура відкрила кримінальну справу. Більше того,
відчуваючи вогонь під ногами Матіос закриває інформацію про майновий стан посадових осіб військової прокуратури.

З мережі можна дізнатися, що дружина Матіоса називає свого чоловіка "плєдіком", через те що той полюбляє вечорами вдома ховатись в той таки "плєдік". Як показує історія, з подібними коментарями реальності, в якій очевидно живе генерал-полковник, не дивлячись на його статки, "плєдік" може знадобитись вже за межами країни, як знадобився багатьом високопосадовцям на початку 2014.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: blog.liga.net