Взимку тернопільські школярі будуть місяць відпочивати

31.10.2018 21:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Файне місто

У загальноосвітніх школах Тернополя зимові канікули цього навчального року триватимуть рекордно довго.

Діти відпочиватимуть впродовж майже місяця – з 23 грудня 2018 року по 20 січня 2019 року.

Щоправда, з виникненням таких тривалих канікул доволі непроста історія. Зазвичай впродовж останніх років у школах Тернополя зимові канікули тривали з 30 грудня до 11 або 15 січня.

Цього року у Тернопільському міському управлінні освіти і науки вирішили, що осінні канікули триватимуть з 29 жовтня по 4 листопада, а зимові – з 30 грудня по 20 січня.

Але… На державному рівні прийнято рішення про те, що католицьке Різдво в Україні є вихідним днем. Цього року 25 грудня випадає на вівторок.

А понеділок, 24 грудня, було рекомендовано відпрацювати у суботу, 22 грудня.

Відтак, кінцівка навчального семестру виходила якоюсь трохи неорганізованою – три дні вихідних, потім три дні робочих, потім ще відпрацювання за 31 грудня…

Втім, цього тижня у Тернополі внесли корективи у навчальний розклад. Прийнято рішення, що зимові канікули триватимуть з 23 грудня 2018 р. по 20 січня 2019 р.

24, 26, 27, 28 і 31 грудня у більшості шкіл Тернополя будуть відпрацьовані по суботах (див. графік). У частині навчальних закладів вирішили відпрацьовувати ущільненням (по 7-8 уроків на день).

Осінні канікули без змін – з 29 жовтня по 4 листопада.

На перший погляд здається, що тернопільські освітянські чиновники на початках допустилися прорахунків в організації навчального року. Наприклад, доречніше було б з самого початку запланувати канікули з 23 грудня по 13 чи 14 січня.

Але ймовірно, що все тут добре продумано і тривалі зимові канікули організовані спеціально для того, щоб по максимуму зекономити на опаленні у зимовий період, адже цього року катастрофічно не вистачає грошей навіть на зарплату працівникам освіти.

Нагадаємо, раніше Міносвіти забороняло проводити відпрацювання по суботах.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Файне місто