Тернополяни вимагають припинення діяльності телеканалів «NewsOne» та «112 Україна»

05.11.2018 08:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Тернопіль МНК

Тернополяни вимагають від Голови та депутатів Тернопільської обласної ради підтримати ініціативу припинення діяльності телеканалів «NewsOne» та «112 Україна».

6 листопада о 8:00 під  обласною радою активісти проведуть публічну акцію з перформансом про вплив проросійських ЗМІ.

4 жовтня 2018 року Верховна Рада України проголосувала за за постанову № 9157 «Про схвалення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» зі зверненням до Президента України та Ради національної безпеки і оборони України щодо запровадження санкцій проти телеканалів «NewsOne» та «112 Україна.

"На п'ятому році війни з Росією частина інформаційного простору країни окупована, на українському телебаченні відкрито пропагують "руский мир", "громадянську війну". Перед виборами внутрішній ворог зміцнив свої позиції і розминає м'язи, щоб досягти російського реваншу. Війна встановлює правила, і виправдовувати того, хто тебе вбиває, — це не свобода слова і не демократія, а шизофренія, яка веде до могили" — говорить Микола Мисак, Голова Тернопільського осередку МНК.

Голові Тернопільської обласної ради

Овчаруку В. В.

ЗВЕРНЕННЯ

Шановний Вікторе Вікторовичу!

Останнім часом зростає суспільна напруга щодо діяльності проросійських телеканалів «NewsOne» та «112 Україна», які системно провадять антиукраїнську діяльність в інформаційному просторі, що є особливо загрозливим в умовах прямої збройної агресії Російської Федерації, що триває вже 5-й рік.

4 жовтня 2018 року Верховна Рада України проголосувала за петицію, що зібрала 25 000 підписів українців, та за постанову № 9157 «Про схвалення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» зі зверненням до Президента України та Ради національної безпеки і оборони України щодо запровадження санкцій проти телеканалів «NewsOne» та «112 Україна», контрольованих Віктором Медведчуком - особою, напряму пов’язаною з президентом держави-агресора.

Це має стати першим кроком до подальшого застосування персональних економічних санкцій проти власників телеканалів за створення загроз національним інтересам, національній безпеці в інформаційній сфері, суверенітету і територіальній цілісності України, сприяння терористичній діяльності та порушення прав і свобод людини і громадянина, інтересів суспільства та держави, створення перешкод для сталого економічного розвитку шляхом розповсюдження інформаційної пропаганди.

Подібне звернення до Президента України та РНБО зробили громадські організації України з державницьким світоглядом 30 жовтня 2018 р.

Ми, громадські організації Тернополя, звертаємося до Вас, як Голови Тернопільської обласної ради, та до депутатів Тернопільської обласної ради з закликом підтримати цю ініціативу під час сесії обласної ради   6 листопада та звернутися до Президента України та РНБО з вимогою невідкладно розглянути постанову ВР № 9157 «Про схвалення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» та  вжити заходів, щодо припинення діяльності телеканалів «NewsOne» та «112 Україна».

До заяви додаємо:

- Текст постанови ВР № 9157 «Про схвалення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)»  

- Текст звернення громадських організацій до Петра Порошенка щодо санкцій проти «112 Україна» та «NewsOne»

Підписались:

Молодіжний Націоналістичний Конгрес - МНК

Вільні Люди

Правий сектор Тернопільщини

СУМ в Україні


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Тернопіль МНК