Через подорожчання проїзду тернополяни прийшли під міську раду (Наживо)

05.11.2018 10:15   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: МедіаТОР

Сотні тернополян зібралися на акцію протесту через подорожчання вартості проїзду у громадському транспорті. Люди прийшли під стіни міської ради, аби почути, що привело до зростання тарифу майже на 50%.

З 1 листопада у маршрутках людям доводиться платити 9 гривень, у тролейбусах – 8. Знижки та пільги мають власники проїзних документів та «Карток тернополянина».

Читайте також

У центрі Тернополя люди зупинили рух усього транспорту (Фото)

Через зростання вартості проїзду, вчора, 4 листопада, тернополяни зібралися на тарифне віче. Понад тисячу городян спочатку зійшлися на Театральний майдан, а згодом вирішили перекрити одразу декілька центральних вулиць. Так намагаючись привернути увагу до проблеми.

Люди вимагали, аби рішення виконкому Тернопільської міської ради про підвищення тарифів скасували. Також протестувальники зібрали підписи на підтримку резолюції, яку назвали «Резолюцією підвищених тарифів». У документі вони просять надати у відкритий доступ детальну інформацію про структуру витрат, подану перевізниками для підвищення тарифів. А саме, якою були закупівельна вартість палива, заробітні плати працівників та керівництва транспортної сфери, інші витрати на утримання громадського транспорту, які стали підставою для зростання тарифів на проїзд.

Резолюцію підписану сотнею тернополян, сьогодні принесли під стіни міської ради. Вручити її планують міському горові, який погодився на діалог з ініціативною групою людей.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: МедіаТОР