Львівські перевізники вимагають підняття вартості проїзду у маршрутках до 9 грн

05.11.2018 10:35   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: Кулемет.com

Львівські перевізники вимагають підвищення вартості проїзду у маршрутках Львова до 9 грн.

Про це на прес-конференції повідомив голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка, пише - Кулемет.com.

За його словами, економічно обґрунтований тариф станом на сьогодні становить більше 9 грн.

«Ми вимагаємо підняття вартості до 9 грн з 1 грудня або ж компенсувати перевізникам із бюджету міста Львова усі витрати за пільговиків з 1 січня», – повідомив Велійка.

Він зазначив, що міська рада повинна нарешті чесно сказати львів’янам про ціну проїзду у маршрутках міста і вибрати модель – або підвищити вартість проїзду або компенсувати витрати із бюджету, щоб львів’яни не відчули цього підвищення.

«Також вимагаємо з 1 січня наступного року впровадити повну монетизацію пільг. Якщо це буде зроблено, то протягом 2019 року у Львові на 30% оновиться парк автобусів. Ті, що зараз курсують містом, ми не проти здати на металолом», – повідомив Велійка.

Він зазначив, що у Львові загалом є близько 300 тисяч пільговиків, з яких понад 100 тисяч – пенсіонерів за віком.

«Пільги пороздавали направо і наліво, а компенсувати їх нема звідки», – наголошує Велійка і додає, що у області за рік 400 млн грн передбачено як компенсацію за перевезення пільгових категорій населення. Голова Асоціації наголошує, що за ці кошти можна було купити 300 нових автобусів.

Якщо ж рішення про підвищення вартості проїзду не буде прийнято, то Велійка погрожує місту транспортним колапсом.

«Автобуси будуть зупинятись, адже у місті уже почалась нова хвиля продажів маршруток б/у», – повідомив Велійка.

Він додав, що перевізники можуть і самостійно підвищувати вартість проїзду у львівських маршрутках, але натякнув, що вони такого робити не хочуть, адже тоді автоматично стають платниками ПДВ й тариф буде дорожчим ще на 20%.

Крім того, Велійка знову розповів про брак водіїв, зокрема на комунальному АТП-1.

«Я маю велике сподівання, що все-таки у Львові буде прийняте правильне рішення. Якщо не піднімуть вартість проїзду – у грудні у Львові не буде маршруток», – сказав Велійка.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Кулемет.com