Рівненський фотохудожник Олексій Потянок виборов свою п’яту в історії «Золоту плакету» (Фото)

06.11.2018 17:24   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews

На 18-му міжнародному фотоконкурсі «FOTO ODLOT-2018» рівненський фотохудожник Олексій Потянок виборов свою п’яту в історії «Золоту плакету». Нагородження переможців відбулося 27 жовтня в польському місті Жешув.

Фотохудожник міжнародної федерації (FIAP) Олексій Потянок: «Загалом зараз я рідко відправляю фото на міжнародні фотоконкурси, бо то недешеве задоволення. Переважно беру участь в українських фотосалонах. В цьому році отримав дві золоті медалі та диплом ISF. Вирішив надівслати фото на польський креативний фотосалон «FOTO ODLOT-2018». Там з 2002 року я вже отримував чотири «Золоті плакети». Останню виборов в2009 році, але не поїхав на вручення, бо в цей час був на нагородженні в «Австрійському суперколі», де отримав золоту медаль міжнародної федерації. І ось тепер я знов виборов «Золоту плакету» за фото «Світ навколо нас змінює нас». Я представив серію робіт в жанрі «арт-фото».

Загалом «FOTO ODLOT» - це креативний фотоконкурс, де беруть участь такі відомі митці як аргентинець Рільальба Вільальба чи англієць Дейвід Хал. Звісно, що на відкриття вони не приїхали, бо далеко і дорого. Але мені нарешті вдалося познайомитися з моїм польським колегою - креативним фотографом Мірославом Іскрою, який отримав на фотосалоні золоту медаль FIAP. Золотом було відзначено його фотоколаж «Сонне місто», на якому зображено Київ та Чорнобиль, розташовані на спині скульптури сплячого янгола. Ця робота вдалині від України мене дуже вразила своїм драматизмом, який відчув не українець, а поляк, що побував і в Києві, і в Чорнобелі. Я ще пожартував, що, мовляв, нарешті, Потянок зустрівся з Іскрою, приїхав у Жешув та побачив Київ…».

Фотограф поділився враженнями про захід та власними емоціями.

«А ось моє фото, яке отримало «золоту плакету», більш позитивне. На ньому я зобразив міма, який грає на акордеоні, а в калюжі відбивається будівля старого міста. До мене підходили незнайомі поляки - вітали та казали, що знають місто Рівне завдяки фестивалям «Фотовернісаж на покрову» та кінофестивалю «Місто мрій»…  До речі, однією з персон, яким польські літератори передавали привіт, був наш рівненський поет Андрій Пермяков!

Також члени журі пропонували робити персональні фотовиставки в будинках культури, адже я маю вже п’яту таку нагороду. От тільки, на жаль, від нашої влади таких пропозицій не надходило. Але я гадаю, зробити фотовиставку в рамках якогось проекту культурного обміну можливо. Бо самому нести українську культуру за власні кошти при наших зарплатах доволі важко».

Центр провінційної культури в Жешуві запрошує фотомитців долучатися до Міжнародного нетрадиційного фотоконкурсу «FOTO ODLOT», що проходить під патронатом Міжнародної федерація фотоматеріалу FIAP № 2018/506, Фотоклубу Республіки Польща № 214/2018 і маршала Підкарпатського воєводства.

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 



 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews