У Дубровиці відбулась важкоатлетична "Розминка від чемпіона"

10.11.2018 13:54   Опубліковано : Олександр Войцеховський
Джерело: RvNews

Днями Сергій Смочек став  почесним учасником спортивно-масового заходу «Розминка від чемпіона», який організовує комунальний заклад «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради. Про це повідомляє ВСЕ про СПОРТ

Гості разом завітали до Дубровицької ЗОШ № 2. Зустріч з місцевими школярами розподілилася на дві частини. Спершу спортсмен розповів дітям, що важка атлетика — силовий вид спорту, в основі якого лежить виконання вправ зі штангою. На сьогоднішній день змагання з важкої атлетики складаються з двох вправ — ривка та поштовху.

Гість розповів, що підняття великої ваги у форматі спортивних змагань зустрічаються в культурі народів з давніх часів. Найбільш ранні згадки подібних змагань відносяться до Стародавнього Єгипту, Стародавнього Китаю та Стародавньої Греції. У сучасному вигляді цей спорт сформувався тільки в XIX столітті. Перші офіційні змагання почалися в 1860-тих роках в США, згодом в 1870-тих вони дісталися і Європи. А в 1896 році важка атлетика була включена до програми І літніх Олімпійських ігор.

Що стосується індивідуальних досягнень гостя, то особистий рекорд Сергія у ривку – 145 кілограм, а у поштовху – 180. Першу ж свою спортивну нагороду він здобув ще у 9 років.

Окрім цього, спортсмен розповів що на змагання часто їздить не сам, а зі своїм молодшим братом – Віталієм. 18-річний важкоатлет за підтримки старшого брата  регулярно поповнює сімейну скарбничку спортивних нагород. Так на змаганнях у Львові він підняв сумарно 280 кілограмів, і також повернувся додому із «золотом».

В таких розповідях минула перша половина заходу. Наступна ж, була більше спрямована на фізичні активності. Спершу діти під керівництвом Сергія провели інтенсивну розминку з присіданням та вправами для всього тіла. Вдосталь розігрівшись і подивившись на майстер-клас від спортсмена, вони спробували повторити елементи важкої атлетики використовуючи гриф від штанги. Не без труднощів, але все ж більшості вдалося впоратися з таким завданням.

Підсумком заходу стало нагородження сувенірами від Відділення НОК України в Рівненській області тих дітей, котрі здобули призові місця в конкурсі спортивного малюнку який відбувся з нагоди «розминки». І звісно не обійшлося без традиційної роздачі автографів та фотографування зі спортсменом.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews