Дарина Ясна

Дарина Ясна

журналіст, кореспондент, блогерка

Беріть печиво «Забодайка», а платіть за сардельки «Кроха» – так обслуговують у рівненській «TOR-BІ»

В цьому склад-маркеті з покупців беруть окрему плату за обслуговування. Проте коли людям не приходить до голови звірити чек з покупками, то вони навіть не здогадуються, що пішли додому ошукані.

12.11.2018 00:50   Автор : Дарина Ясна
Джерело: RvNews

Наша репортерка зайшла до склад-маркету «TOR-BА» (вул. Київська, 67), щоб придбати необхідні продукти. На касі жінка вирішила перевірити чек і виявила там майже півкілограма сардельок «Кроха», яких не купувала. Натомість печива «Забодайка» в чеку зазначено не було. Жінка вказала касирці на помилку.

Та у відповідь не вибачилась, не запропонувала все перерахувати й виправити помилку, натомість різко відповіла, що вона тут ні при чому. «То сам касовий апарат таке пише, то ж мовляв, питання не до мене й відчепіться!» – сказавши таке, касирка як наче нічого й не сталося, продовжувала обслуговувати чергу покупців, ігноруючи ошелешену жінку.

null
 

Інша б людина може й махнула на рукою (вечір, втома, нема часу), проте наша репортерка не з таких. Вона покликала охоронця, показала йому чек і попросила, щоб  той оглянув її пакет з продуктами й знайшов там сардельки, вказані в чеку. Охоронець сказав, що це питання не до нього, а до касира.

Тоді репортер попросила, щоб покликали адміністратора. Чекати довелося довгенько. Коли ж адміністратор нарешті прийшла і начебто вникла в суть питання, мовила: «Нема питань. Зараз все виправимо». А між тим зазирнула в пакет покупця і вихопивши звідти печиво «Забодайка» вигукнула: «Ось, подивіться! А ви кажете, що не брали!»

null
Печиво "Забодайка". 

 

null
Сардельки "Кроха"

«Моєму здивуванню не було меж! Невже адміністратор великого супермаркету настільки необізнана в товарі? Чи то в неї може проблеми із зором? Охоронці, стоячи збоку, тихенько похихикували з приводу цієї напівкомічної ситуації. Бо хіба не смішно, коли печиво називають сардельками? Як виявилось, у кондитерському відділі, де є лише солодощі, особа, яка зважує товар, вказала на печиво, що то сардельки!

Я попросила працівниць маркету «TOR-BА» перебити чек заново і таки домоглася, щоб мені повернули решту. Проте вибачення у мене касир так і не попросила», – розповіла жінка.

 Кожна людина мусить якось зреагувати, коли її обкрадають, та ще й при тому в нахабний спосіб, бо ж не хочуть визнати свою помилку. Проте чи всі покупці перевіряють чеки? Чи всі реагують? Саме тому нас, панове, і обманюють. Корупція завжди є там, де нема контролю. Колись за радянських часів покупців обважували на спеціально підлаштованих для збільшення ваги вагах. Тепер, коли скрізь працює електроніка, яку не обманеш, вдаються до прийомів інших, як окрема плата за обслуговування чи дописування до чеку неіснуючого товару.

Чи задумувалися працівники супермаркетів, яких у Рівному як на таке невеличке місто аж забагато, що плата за обслуговування накладає ще й відповідальність? У такому випадку це обслуговування має бути на найвищому рівні. А за отакі кричущі помилки в чеці, працівник магазину мала б понести відповідальність.

У репортерки RvNews попросив вибачення лише регіональний директор мережі маркетів «TOR-BА», з яким вона зв’язалась по телефону. Пообіцяв прийняти міри. Чи приймуть? Чи щось зміниться? Зміниться. Та лиш тоді, коли ми контролюватимемо усіх тих, кому платимо свої кревні: чи то за обслуговування у супер-маркетах, чи то за газ, воду, вивіз сміття, надання ремонтних послуг тощо.

Час, потрачений задля торжества справедливості – це час, потрачений не марно. А ще не треба забувати, що є в нас соціальні мережі та засоби масової інформації. А в руках у кожного фіксуючий пристрій  смарфон чи айфон. Отоді, коли усі ті, котрі нас обманюють, зрозуміють, що їх бачать, контролюють кожен крок, а завтра можуть і посадити й тоді серйозно  постраждає репутація – навряд чи стануть вони так ризикувати.

 

 

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews