Змагався лише за Україну: загинув чемпіон світу з армспорту Андрій Пушкар

15.11.2018 08:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: 5 канал

Андрій Пушкар захотів стати спортсменом ще в 11 років, коли переглянув фільм із Арнольдом Шварценеггером "Командо". В рідному місті Кременці Тернопільської області хлопець брав участь у змаганнях "Козацькі забави". Тоді він 52 рази підняв колоду вагою 70 кілограмів. Пізніше були перемоги в гирьовому спорті та паверліфтингу.

Всього Андрій Пушкар 15 разів був чемпіоном світу, 16 разів – чемпіоном Європи, 7 разів вигравав кубок світу серед професіоналів. В Україні завоював близько 200 медалей на різних турнірах і 30 – в інших країнах.

23 липня 2016 року став найсильнішим рукоборцем світу. Попри численні перемоги і пропозиції відстоювати честь інших країн, Андрій завзято боровся лише за Україну.

"Мені добре в Україні. В мене тут багато друзів, я живу тут. Не знаю, напевне, я патріот. Однак жити я хочу лише в цій країні", – сказав він в одному зі своїх інтерв'ю.

16 листопада Андрій мав змагатися з росіянином Денисом Циплієнковим за чемпіонство, втім, не судилося. Сьогодні, 14 листопада, близько 15-ї години на Рівненщині Андрій Пушкар загинув у ДТП. Також в аварії постраждав відомий рукоборець Олег Жох. Його батько також загинув. Нині Олег у тяжкому стані в лікарні.

Олег Жох народився на Рівненщині у 1992 році. Він заслужений майстер спорту, семиразовий переможець Чемпіонатів світу, багаторазовий призер Чемпіонатів Європи.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: 5 канал