Мін'юст забрав Почаївську Лавру в УПЦ

23.11.2018 23:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Українські Новини

Антирейдерська комісія Міністерства юстиції своїм рішенням скасувала державну реєстрацію права користування Української православної церкви (Московського патріархату) Почаївською Свято-Успенською лаврою в Тернопільській області й передала її назад в управління Кременецько-Почаївському державному історико-архітектурному заповіднику.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Мін'юсту, передають Українські Новини.

Читайте також

Московські попи залишилися без Почаєва

"Комісія Мін'юсту на своєму засіданні задовольнила скаргу Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника, який просив скасувати рішення про державну реєстрацію права користування на комплекс споруд Свято-Успенської Почаївської лаври релігійною організацією "Почаївська Свято-Успенська лавра". Відповідний наказ Мін'юсту було підписано сьогодні", - цитуються в повідомленні слова заступника міністра юстиції з питань державної реєстрації Олени Сукманової.

З її слів, комісія Мін'юсту дійшла висновку, що реєстратор порушив вимоги чинного законодавства при реєстрації права користування на комплекс споруд Свято-Успенської Почаївської лаври.

В листопаді Міністерство культури попросило Міністерство юстиції скасувати передачу в користування УПЦ (МП) нерухомості Почаївської Свято-Успенської лаври у Тернопільській області.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Українські Новини