У Тернополі зніматимуть комедійний детектив. У ролях – тернополяни

27.11.2018 12:43   Опубліковано : Анастасія Гарасим'як
Джерело: За Збручем

В обласному центрі розпочинаються зйомки короткометражного детективу тернопільського режисера Максима Мельника. Відбір акторів уже завершився, попереду – робота на знімальних майданчиках, повідомляє сайт За Збручем.

Тернопіль відкритий до розвитку кіномистецтва, – наголошує керівник кінокомісії Леонід Бицюра. В місті розпочинаються зйомки чергового фільму, серед акторів – місцеві жителі.

«Дуже тішить той факт, що в нашому місті почало активно розвиватися кіномистецтво. Тернополяни вже могли побачити чимало фільмів, які створювалися за участю місцевих режисерів і акторів, а також знімалися на території міста чи області. Це і далі буде продовжуватися. Адже регулярно проходять кастинги, прем’єри художніх і документальних фільмів, кінофестивалі. Також розпочинаються зйомки короткометражки нашого місцевого талановитого режисера. Чимало проектів залишаються у планах кінотворців», – каже голова Тернопільської кінокомісії Леонід Бицюра.

Як повідомив режисер комедійного детективу, який розпочинають знімати в Тернополі, у кастингу акторів взяло участь кілька десятків тернополян. Відбір уже завершився, попереду – зйомки фільму.

Додамо, у 2018 році в Україні зняли більше 30-ти стрічок. На наступний рік з державного бюджету передбачено понад мільярд гривень на підтримку українського кінематографу. Відтак українських фільмів стане ще більше.

Софія Романська.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: За Збручем