Що думають рівняни про воєнний стан в Україні? (Відео)

29.11.2018 15:21   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: ritm.tv

На позачерговому засіданні Верховної Ради 26 листопада розглянули та підтримали пропозицію РНБО про введення воєнного стану в 10 областях України.

«За» проголосували 276 депутатів. Воєнний стан ввели з 14:00 год 26 листопада строком на 30 діб - до 26 грудня 2018 року.

Згідно з текстом закону, в період дії воєнного стану часткова мобілізація оголошується президентом України «у строки і в обсягах відповідно до загроз національній безпеці і обороні України». 

Між тим, на засіданні РНБО було наголошено, що жодних обмежень для пересічних громадян України введено не буде. Зокрема, робота банків буде забезпечена у звичному режимі. Щодо перетину кордону громадянами України, то жодних обмежень також введено не буде.

Президент включив до Указу лише кілька заходів з 24-х, передбачених у законі. Більшість стосуються Збройних Сил, Нацгвардії, СБУ та МВС. Зокрема, підсилюються заходи із кібербезпеки, інформаційної безпеки, контррозвідувального, антитерористичного та контрдиверсійного режимів. В режим готовності приводиться протиповітряна оборона. Проводитимуться навчальні збори з резервістами оперативного резерву. Прикордонслужба посилить охорону державного кордону та адмінмежі з Кримом.

Під час дії воєнного стану НЕ ПЛАНУЄТЬСЯ конфіскація авто, іншої власності, примусової трудової повинності, поселення військових у квартирах українців.

Розширення списку обмежень може бути ВИКЛЮЧНО за умов наступу Росії. Президент підкреслив - його принципова позиція зробити ВС мінімально помітним для цивільного населення.

Петро Порошенко також заявив, що підстави для запровадження ВС більш, ніж серйозні - загроза захоплення Маріуполя та Бердянська і повномасштабний наступ Росії. На відміну від 2014-2015 рр. - тоді введення особливого режиму було неможливим - стан економіки не дозволяв заблокувати інвестиції і угоду з МВФ. Під загрозою зриву опинилися б і угода про асоціацію з ЄС, і безвіз, і зона вільної торгівлі з ЄС.

Що думають рівняни про воєнний стан - поцікавились журналісти ТРК «Ритм».

За матеріалами https://ritm.tv/ 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ritm.tv