Не мобілізація, а навчальні збори для оперативного резерву розпочнуться вже з понеділка, 3 грудня

Збори пов'язані із запровадженням воєнного стану в Україні та передбачають уточнення завдань оперативного резерву Збройних сил

02.12.2018 23:30   Опубліковано : Людмила Марчук
Джерело: RvNews

На цих вихідних, у суботу 1 грудня 2018 року, в Рівному  відбувся брифінг представників оперативного командування «Захід». Генерал-лейтенант, командувач військ оперативного командування «Захід» Олександр Павлюк повідомив представникам ЗМІ про призов військовозобов’язаних оперативного резерву першої черги на  навчальні збори вже з цього понеділка, 3 грудня.

Олександр Павлюк наголосив, що це не мобілізація, а навчальні збори.

- Це не є мобілізація. Такі заходи ми проводимо постійно, щоб наші військові частини не втратили свої бойові спроможності. В цей час ми не маємо права допустити зниження боєздатності у нашого оперативного резерву, інакше втратимо Україну, – сказав Олександр Павлюк, запевнивши, що до зимових свят всі військові резерву будуть відпущені по домівках до своїх родин.

А щодо мобілізації, то вона буде оголошена лише у випадку відкритої агресії, як тільки російська ракета перетне наш кордон. У випадку, якщо це станеться, до Збройних Сил призиватимуть не лише тих, хто буде на зборах, а усіх резервістів та військовозобов'язаних.

Військові пояснили журналістам, хто входить до оперативного військового резерву. Це ті військовозобов’язані, які вже пройшли навчання, мають військову підготовку та військовий досвід, адже відслужили рік  більше в зоні бойових дій.

До резерву першої черги потрапляють військові, яких призвали до Збройних сил з першої по шосту черги мобілізації і які брали участь в АТО, а також ті, хто пройшов строкову службу з 2014 року. Такі військові мають спеціальну відмітку у воєнному білеті. 

null
Фото Л. Марчук

Командувач військ оперативного командування «Захід» Олександр Павлюк звернувся до журналістів з проханням донести до населення правдиву інформацію.

– Виникла нагальна потреба звернутися через ЗМІ до населення з метою надання інформації про діяльність Збройних сил на даний момент, з метою недопущення її викривлення.

Збори пов'язані із запровадженням воєнного стану в Україні та приведення військ у повну бойову готовність, що передбачає зокрема уточнення завдань Збройних сил. Підготовка людського резерву є головною складовою у підготовці Збройних Сил України до відсічі збройної агресії є.

Збори проведуть як у складі бригад - тривалістю до 15 діб, так і у складі навчальних центрів - до 20 діб.

Всі військові, які будуть призвані на навчальні збори, отримають грошове забезпечення – стимулюючі виплати в розмірі 6-7 тисяч грн.

Зборові заходи будуть проведені як на Рівненщині, так і в усіх інших областях України, не виключаючи й тих десяти, де запроваджено воєнний стан. Там також проведуть масові збори з військовозобов'язаними територіальної оборони, тривалістю до десяти діб.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews