Домашнє насильство: жінки продовжують жити з кривдниками через страх смерті

09.12.2018 00:20   Опубліковано : Дарина Ясна
Джерело: RvNews

Про це розповіла відома українська феміністка та гендерна  експертка, засновниця та модераторка фейсбук-групи «Фемінізм ЮА» Марія Дмитрієва у Рівному під час лекції про домашнє насильство.

-  Доволі часто доводиться чути, що якщо жінка залишається  й продовжує жити з кривдником то це їй подобається. Вона любить жорсткий секс, вона мазохістка. Хоча насправді, коли жінка намагається піти від чоловіка, який її б’є, шанси, що він її вб’є зростають у шість разів! Для неї безпечніше залишатися з ним, навіть розуміючи, що в майбутньому він може все ж її вбити, - розповіла  Марія Дмитрієва.

null
Марія Дмитрієва. Фото з мережі Інтернет

Під час лекції  Марія Дмитрієва розповідала рівнянам як гендерні стереотипи формують насильницьке середовище, підіймала питання прав жінок в Україні та шляхи протидії домашньому насильству. Також розповіла чим домашнє насильство відрізняється від побутового конфлікту й агресії.

- Агресія є природньою реакцією  коли нам роблять погано, некомфортно, недобре. Агресія дає  сили долати перешкоди. Побутовий конфлікт - це коли є суперечливі інтереси з людиною. Його можна завжди розв’язати, якщо  проговорити ситуацію і знайти компроміс. Проблема з домашнім насильством полягає в тому, що це не агресія і не побутовий конфлікт, домашнє насильство має іншу природу, - зазначила вона.

Лекція організована в рамках проекту «Силами громади – проти домашнього насильства» за Підтримки Рівненської ОДА, що реалізовується БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне».

null
Під час лекції про домашнє насильство

Матеріал надано: благодійна організація "Мережа 100 відсотків життя Рівне" 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews