Рівненських сільгоспвиробників застерігають контролювати заселеність полів гризунами

10.12.2018 10:51   Опубліковано : Марта Білик
Джерело: RvNews

Звітний період в області характеризувався досить мінливою погодою та різкими перепадами добових температур.

Середньодобові показники температури були нижчими на 2-3º за багаторічні. Максимальна температура підвищилась до +5º, мінімальна знижувалась до -15º.

Промерзання ґрунту відмічалося на рівні 32 см, а відтавання верхнього шару – 2 см. Скрізь пройшли опади у вигляді снігу та дощу, утворився сніговий покрив висотою до 5 см та він протримався всього 4 дні.

На озимині спостерігається невелике зростання на 1-2% заселених мишоподібними гризунами площ –  до 31% озимої пшениці та до 52% ріпаку. Чисельність жилих колоній в межах однієї-трьох на гектар.

Станом на 07 грудня 2018 року захисні обробки проти мишоподібних гризунів проведено на 4,8 тис. га посівів озимих зернових, 0,1 тис. га – озимого ріпаку та 1,3 тис. га – багаторічних трав.

Звертаємо увагу сільськогосподарських товаровиробників на необхідність постійного моніторингу посівів озимих культур та багаторічних трав на заселеність мишоподібними гризунами, зважаючи на їх високу потенційну плодючість і шкодочинність.

Моніторинг 2381 тонни насіння ярих культур показав відсутність в ньому комірних шкідників. Однак,  дотримання умов температурно-вологісного режиму в складських приміщеннях при зберіганні зернових запасів є обов’язковим. Про це повідомляє ГУ Держпродспоживслужби в Рівненській області.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews