На Білому озері душі ветеранів гоїв гощанський «Терен»

Фестиваль військово-патріотичної пісні «Відлуння» відбувся нещодавно у реабілітаційно-оздоровчому комплексі Рівненської АЕС «Біле озеро»

13.12.2018 00:27   Опубліковано : Анна Легка
Джерело: RvNews

Пісня завжди була і є опорою та підтримкою для кожного з нас. Вона розрадить душу, підійме настрій, загартує бойовий дух воїна. Саме таким пісням, які гартували та підтримували було приурочено фестиваль військово-патріотичної пісні «Відлуння», що відбувся нещодавно у реабілітаційно-оздоровчому комплексі Рівненської АЕС «Біле озеро».

Учасниками фестивалю були вокальні гурти воїнів-інтернаціоналістів з усієї України. Пісня лунала не лише з вуст військових, на захід завітали понад десять творчих гуртів з усіх куточків України: міста-супутника РАЕС Варашу, Гощі, Демидівки, Острога, Івано-Франківська, Києва, Білої Церкви, Тернополя та Таращі. Фестиваль організований Українською спілкою ветеранів Афганістану (УСВА) за сприяння адміністрації Рівненської АЕС. Мета його проведення – формування та популяризація у молодого покоління патріотичної та національної гідності, військово-патріотичної творчості серед населення, поваги до ветеранів Другої світової війни, ветеранів та учасників бойових дій в Афганістані, героїв «Небесної сотні» та учасників АТО.

Гощанщину на фестивалі представляв народний аматорський гурт «Терен». Неперевершене звучання пісень, що зворушували та захоплювали, змушували ветеранів поринути у тяжкі військові будні та не легкі втрати. Тим самим гурт продемонстрував, що пам’ять про тих, хто не жалів себе в страшну годину війни живе в серцях і по нині. Присутні ветерани зазначили, що коли слухали пісні, спогади виринали, наче кадри з кінофільмів і, ніби, здавалося, що, це було давно, та рана ще краяла душу, адже виконавці зачіплювали за живе. Про це свідчить реакція публіки на виступ «Терену», яка ще довго аплодувала, вигукуючи: «Браво».

Насамкінець хочемо зазначити, що поїздка «Терену» відбулася за фінансового сприяння районної спілки ветеранів Афганістану.

null
Фото з мережі Інтернет

Матеріал надано Гощанською бібліотекою


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews