Військова форма, стандарти НАТО і прикордонні землі. Мілітарі-день у Верховній Раді

19.12.2018 18:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Самопоміч

Не той герой, хто форму одягнув, а той – хто цю форму заслужив. Верховна Рада заборонила аби кому носити військові однострої. Каратимуть штрафами, пояснює депутат «Самопомочі» Тарас Пастух.

«Сьогодні носити форму і шеврони підрозділів можуть тільки чинні військовослужбовці. Зараз на вулицях є дуже багато людей, форма яких схожа на військову, і тому люди не можуть розібратися чи це дійсно військовий, чи це людина йде на полювання. У будь-якій країні, яка сьогодні є членом НАТО, ці речі дуже жорстко регламентуються, тобто люди, які не мають відношення до військової служби, використовувати форму і розпізнавальні знаки не можуть».

На сьогоднішній день Міністерством оборони затверджено зразки форми для Збройних сил і, відповідно, шеврони тих чи інших родів, видів військ і підрозділів. І саме ці однострої носять виключно військовослужбовці. Перевірятимуть «право на форму»  працівники поліції, працівники військової прокуратури і військова служба правопорядку (яка повинна бути реформована у військову поліцію).

Покарання адміністративне. Це штраф від 100 до 200 і навіть 250 неоподаткованих мінімумів. Розмір штрафу залежатиме від порушення чи його повторності.

Для тих, хто плюндруватиме пам’ятні знаки вшанування військових, які загинули під час бойових дій на Сході і під час Другої світової – передбачена вже кримінальна відповідальність.

Також Верховна Рада запровадила термін «Стандарти НАТО». Тарас Пастух пояснює: «Україна користується власними стандартами, але дуже часто в правовому полі ми чуємо «стандарти НАТО», і в українському законодавстві вони жодним чином не були  виписані. Тому тепер вводиться такий понятійний термін, і тепер до цього терміну можуть запроваджуватися ті чи інші стандарти, які поширені в країнах-членах НАТО».


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Самопоміч