Допоможіть молодій дівчині здолати хворобу

22.12.2018 10:38   Опубліковано : Дарина Ясна
Джерело: RvNews

Марія Штиба із Сарн, що на Рівненщині – 22-річна красуня з багатодітної сім’ї. У березні цього року її підкосив рак. Дівчині діагностували гостру В-лімфобластну лейкемію. Про це повідомляє Північ-інфо.

 Марія Штиба, попри хворобу, не втрачає позитиву та життєрадісності. Про те, як усе почалося, дівчина розповіла «Сарненським новинам». За її словами, хворобливість вона відчула на початку березня 2018 року:

«Нічого дивного на перший погляд: звичайна втома, а 11 березня піднялась температура, при цьому взагалі ніякого болю в тілі, горлі чи нежитю не було.

Наступного дня здала аналізи. Метушня, всі на нервах. Дивні запитання лікарів: чи були носові кровотечі, скільки разів зупинялася, щоб відпочити, поки піднялася на третій поверх, чи є пітливість, синці на тілі, коли почала втрачати вагу? З перлічених запитань мене взагалі нічого не турбувало. Кровотеч не було, пітливості та синців теж, втому відчула раптово й одразу ж у лікарню та й взагалі я не худнула».

Дівчина опинилась у стаціонарному відділенні Рівненської обласної лікарні

«Перебування в одному приміщенні чотири місяці втомлювали не тільки фізично, але й морально. Медсестри казали, що в мене пальці «в квіточку», – це від кількості проколів для щоденних аналізів. Відчувала постійну втому, відсутність апетиту, головні болі в супроводі з високою температурою. Одноразова маска стала обов’язковим атрибутом, щоб хоча б вийти на коридор, а про вулицю навіть не йшлось».

В липні Марія почала лікуватись у Львові, тоді ж почалися блоки хіміотерапії, які тривають до цього часу. В перервах між блоками їздить додому.

«Відвідувати громадські місця, переохолоджуватися мені суворо заборонили лікарі. Кожного дня вони повторюють: «Потрібно якомога швидше робити трансплантацію кісткового мозку». Я ж не проти, були б гроші, а це 92 тис. доларів».

Пересадку кісткового мозку можуть зробити у Білорусі. Але грошей на операцію ні у дівчини, ні у її родини немає.

Охочі допомогти Маші можуть зробити це, дізнавшись її рахунок. Номер телефону дівчини – 0666579724.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews