Ольга Шахін: «Коли постало питання підтримати «КіноХвилю» – у нашій організації не було жодних вагань»

23.12.2018 14:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: TeNews

Третій рік поспіль тернополяни мали унікальну нагоду ближче познайомитися з українським кінематографом – у місті відбувся ІІІ Всеукраїнський Форум «КіноХвиля». Три дні, вісім локацій, допрем’єрні покази, кіно-майстерні, справжня «червона доріжка», зустрічі з акторами, режисерами, продюсерами, членами знімальних груп, обговорення фільмів з експертами та невимушене спілкування в колі поціновувачів кіномистецтва - створили для містян незабутню атмосферу.

«З кожним роком формат Форуму приємно дивує. Він дає змогу поринути у світ нового українського кіно, яке вражає своєю різножанровістю. Це дуже добре, що Тернопіль руйнує стереотипи «провінційності». За останні кілька років місто доводить, що є сучасним та цікавим. «КіноХвиля» - один із тих заходів, які дозволяють Тернополю заявляти про себе на Всеукраїнському рівні», - зазначає тернопільська меценатка Ольга Шахін, яка від імені «Асоціації жінок України «Дія» надала організаторам підтримку у проведенні Форуму.

За її словами, підтримка культурно-мистецьких заходів є важливою складовою соціальної політики Держави, адже кінематограф являє собою сферу, в якій українці можуть заявити світові як про свій фаховий хист, так і донести особливості національної ментальності.

«Через кінематограф світ знайомиться з Україною. Тому розвивати українське кіно вкрай важливо. Приємно бачити, який великий поступ вперед зробили наші кіновиробники лише за кілька років. Українські стрічки отримують схвальні відгуки закордоном та високі оцінки міжнародних експертів. Але, щоб ця сфера розвивалася, потрібна й підтримка нашого глядача. І цю важливу місію виконує «КіноХвиля» -допомагає не тільки побачити, але й «відчути» своє кіно. Тож, коли постало питання підтримати цей Форум – у нашій організації не було жодних вагань», - говорить Ольга Шахін.

Нагадаємо, це уже не перший прояв меценацтва Ольги Шахін –  у травні вона надала підтримку конкурсу відеопоезії «МонОкль», який відбувся в рамках мистецького фестивалю «Ї». А у серпні цього року відгукнулася на ініціативу тернополян та активно долучилася до встановлення у Тернополі пам’ятника Симону Петлюрі.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews