Благодійну акцію «Твори добро» традиційно організовують на Рівненщині військові

24.12.2018 22:01   Опубліковано : Віра Мельникова
Джерело: RvNews

Уже не перший рік напередодні Дня Св. Миколая в одній  з військових частин Рівненщини відбувається велика підготовка до щорічної благодійної акції «Твори добро»: купляються солодощі, фрукти, книжечки, олівці, ручки, альбоми, засоби особистої гігієни. І все це в яскравих новорічних пакуночках везуть учасники  літературного гуртка «Молода Муза» в село Новостав  в лікарню, де їх із нетерпінням чекають дітлахи,  які потребують матеріальної допомоги. Там є чимало дітей з малозабезпечених сімей.

null
Фото надане Людмилою Сиротюк

У військовій частині вже стало доброю традицією організовувати такі благодійні акції на велике свято – День Св. Миколая.  Командування частини схвалює і підтримує ініціативу молоді частини та їхньої наставниці – завбібліотекою  пані Людмили Сиротюк.

– Що спонукало  Вас займатися благодійністю?– запитую в пані Людмили.

–  Народна мудрість говорить: «Що посієш – те й пожнеш». Я розумію так, щоб наші діти у майбутньому стали хорошими людьми, гідними громадянами своєї держави ми, дорослі, повинні закладати в них зерна доброти, бажання допомагати тим, хто цього потребує.

Тож Ви це робите з виховною метою. Крім подарунків ще щось привезли дітям?

–  Так, звичайно. Члени літературного гуртка, яким я керую, приготували святкову розважальну програму. З нами приїхав і Святий Миколай, якого майстерно зобразив наш працівник Сергій Панчелюга. Ми показали міні-виставу, де ролі зіграли мої гуртківці і працівники частини: Вереднюги-Ябеди – Лілія Іщук, Ледарки – Тетяна Кіряк, ангелів зображали Влада Москальчук та Ліза Кирилюк, Чортика Антипка – Ірина Бурба. Тішила дітей Зимонька-Зима, запросила дітей до таночка, гралася з ними в рухливі ігри.

Я не помиляюся, це Ви є генератором ідей проведення таких заходів?

Так, я. Але я зовсім не вважаю це якоюсь своєю заслугою. Просто це – моя робота. Я виконую те, що повинна виконувати, ось і все. 

У великому залі лікарняної їдальні було гучно, весело, гаряче від запальних танців. Жарти, пісні ігри, різноманітні конкурси сьогодні надихали на гарний активний відпочинок, утворювали святковий атмосферний настрій у дітей.

Пані Людмило, а для дітей у своїй військовій частині Ви також організовуєте такі свята?

– Так, завжди.  Ось, наприклад, в той же день – 19 грудня ми продублювали наш виступ у Новоставі. У нашому просторому клубі частини зібралися дітлахи, в тому числі і діти учасників АТО, їхні батьки дідусі й бабусі. Дітям було роздано подарунки, показано виставу, настрій у всіх також був піднесений, святковий. Моїм «артистам» було приємно знову вправлятись у сценічному мистецтві, але ще приятніше –  відчувати свою причетність до благородної благодійної справи.

null
Фото надане Людмилою Сиротюк

 

null
Фото надане Людмилою Сиротюк

 

null
Фото надане Людмилою Сиротюк

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews