В УПЦ МП не хочуть виконувати Закон України?

26.12.2018 23:36   Опубліковано : Дарина Ясна
Джерело: RvNews

В УПЦ МП не погоджуються перейменовувати церкву відповідно до закону, який нещодавно підписав Президент і який підтримали депутати Верховної Ради. Про це заявив голова юридичного відділу УПЦ Олександр Бахов.

Нагадаємо, що від Рівненщини Об’єднавчий Собор в Києві, який поклав початок Помісної церкви в Україні, проігнорували обидва митрополити УПЦ МП митрополит  Рівненський і Острозький Варфоломій та митрополит Поліський та Сарненський Анатолій, пише Північ-інфо.

Українська православна церква московського патріархату заявила, що не змінюватиме своєї назви на РПЦ (Російську православну церкву), як то мало би вийти із логічних міркувань. Адже відповідно до нового закону України, свою назву мають змінити релігійні організації, керівний центр, яких знаходиться в іншій державі, що здійснює військову агресію проти України.

«Справа у тому, що УПЦ є великим конкурентом для новоутвореного релігійного об`єднання. До прикладу, після об’єднання УПЦ КП та УАПЦ, загальна кількість парафій складає близько 7 тисяч з яких реальних, а не на папері 4 тисячі, а парафії УПЦ — більше 12 тисяч. Думаю, це робиться для того, щоб послабити позиції УПЦ та змусити її духовенство та вірних переходити до «Православної церкви України», – зазначив Олександр Бахов.

Як саме захищати свої права московські священики поки що не знають, а тому чекають, як запрацює новий закон.

 

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews