Заробітчанам спрощують працевлаштування в Німеччині

05.01.2019 22:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Ровесник News

Уряд ФРН схвалив законопроект про імміграцію кваліфікованих кадрів, істотно полегшує працевлаштування в Німеччині вихідцям з країн за межами ЄС, включно з Україною, повідомляє minprom.ua .

Іноземці з вищою або середньою спеціальною освітою вже зараз при наявності ряду умов можуть отримати в Німеччині роботу разом з посвідкою на проживання.

Тепер така можливість буде у всіх мігрантів, що мають визнане в ФРН свідоцтво про професійну кваліфікацію.

На даний момент список регламентованих професій в Німеччині включає 62 спеціальності, це на 14 більше, ніж в 2017 р Ще одне нововведення в тому, що при наймі на роботу громадяни Німеччини і ЄС більше не матимуть пріоритет у порівнянні з іноземцями.

Крім того, закон передбачає, що іноземні фахівці зможуть працевлаштуватися в Німеччині в тому числі і після прибуття в країну. До сих пір майбутньому мігранту потрібно було ще до приїзду в ФРН мати вже підписаний трудовий договір з німецькою фірмою.

Ця умова більше не буде обов’язковим. Людина, що володіє визнаною в ФРН кваліфікацією і володіє німецькою мовою, зможе приїхати в Німеччину і півроку шукати тут роботу. Основні положення нового закону були узгоджені ще на початку жовтня. Тепер за нього повинен буде проголосувати німецький парламент.

Міністр внутрішніх справ Хорст Зеехофер констатував: “Дефіцит кваліфікованих кадрів – головна проблема підприємств в Німеччині, і вона буде ставати все більш гострою на вітчизняному ринку праці”.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Ровесник News