На Тернопільщині святкують Різдво діти з Луганщини та Донеччини

07.01.2019 16:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: За Збручем

70 школярів з Луганської і Донецької областей прибули до Тернополя. Гості проведуть Різдвяні свята в нашій області. Вони перебуватимуть у родинах з Борщівського, Бережанського та Гусятинського районів. Окрім традиційного святкування заплановані екскурсії визначними місцями нашого краю, а також встановлення рекорду з масового виконання коляди, - пише За Збручем.

У рамках проекту «Схід і захід разом» школярі зі Східної України п’ять років поспіль відвідують Тернопільщину. Діти приїжджають до нашого регіону не лише на великі християнські свята, але й на літні канікули. «Різдво – найдивовижніше і найулюбленіше свято в усьому світі. Ми, українці, найбільше очікуємо його приходу. Це свято приносить нам тепло і радість у кожну родину. А Українська нація має чимало Різдвяних символів і звичаїв, які передає з покоління в покоління. З особливими звичаями і традиціями знайомляться діти, які приїжджають до нас вгості зі Східної України. Саме тому вже п’ятий рік поспіль відповідно до доручення голови обласної державної адміністрації, в рамках програми «Схід та Захід разом», організовуємо перебування дітей з Луганської і Донецької областей з метою ознайомлення із культурою, традиціями, звичаями, пам’ятками культури та історії Тернопілля», – розповідає начальник управління сім’ї та молоді Тернопільської ОДА Ігор Чорний.

За планами організаторів, 8-го січня діти зі Східної України долучаться до встановлення рекорду. Гості разом із дітьми з Тернопільщини одночасно виконуватимуть колядки.

Софія Романська


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: За Збручем