«Монополія» по-тернопільськи: у місті створюють власну гру

09.01.2019 21:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: 20 хвиин

У Тернополі створюють гру “Тернопільська громада”, яка розповідатиме про тернопільську громаду, її історію, архітектуру, бренди, особливості, електронні сервіси та інструменти громадської участі, - пише 20 хвилин.

Грою “Тернопільська громада” організатори допомагатимуть усім мешканцям, як Тернополя, так і сіл, легко інтегруватись у єдину громаду. Гра буде цікава як мешканцям Тернопільської громади, так і туристам, які хочуть більше про нас дізнатися, - кажуть організатори.

Тернопіль став об'єднаною громадою, приєднавши до себе 8 населених пунктів. Мешканці цих сіл отримали доступ до електронних сервісів та інструментів громадської участі, які вже функціонують у Тернополі.

null- В ігровій формі ми познайомимо гравців з Тернополем та селами, які увійшли в громаду, нашою історією, архітектурою, особливостями, святами та відомими людьми, - розповідає організатор Максим Черкашин. - Також учасники дізнаються про електронні сервіси - петиції, запис до лікаря та в електронну чергу в дитячий садок, Громадський бюджет і Відкрите місто. Не залишили ми без уваги й Молодіжний центр, Центр науки та Молодіжну міську раду.

Пілотний тираж буде 200 примірників. Більшість з них роздадуть безкоштовно у всі школи Тернопільської громади, будинки культури та клуби сіл, Молодіжний центр і Центр науки і усім партнерам та тим, хто власне буде розміщений на полі.

- Якщо гра "піде" - ми збільшимо тираж і придбати її можна буде в Туристично-інформаційному центрі Тернополя, - каже пан Черкашин. - Гра ще в процесі створення. Ми працюємо над нею близько місяця і ще попереду роботи орієнтовно на стільки ж часу.

Гра є не лише унікальною, а й уніфікованою, пояснюють організатори.

- Її принцип можна буде застосувати й у інших громадах, які сформовані на базі обласного центру, - розповідає пан Черкашин. - А ще вона унікальна в методі донесення інформації. Бо збирати людей у клубі та розповідати про Електронні петиції чи Громадський бюджет - це відверто нудно. А граючи учасники зможуть отримати цю інформацію в цікавій формі.

Проект реалізовує громадська організація Освітньо-аналітичний центр розвитку громад у партнерстві з Коаліцією ГО "Тернопільський центр реформ".


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: 20 хвиин