Керівник міграційної служби Тернопільщини розповів про паспортні зміни

12.01.2019 19:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Доба

Про  паспортні зміни у 2018 році розповів начальник міграційної служби Тернопільщини Ярослав Давибіда, - пише Доба.

Протермінували вклейку фото у паспорт-книжечку – його замінять на ID-картку.

У громадян, які досягли 25- чи 45-річного віку, як і раніше є можливість обрати вклеювати фотокартку до паспорта у формі книжечки чи оформити ID-картку. Однак, слід зауважити, що для вклейки фото у підрозділ міграційної служби слід звернутися протягом місяця після досягнення відповідного віку. Якщо цього не зробити своєчасно, то обмін паспорта-книжечки на ID-картку здійснюватиметься в обов’язковому порядку.

Електронна черга у всіх підрозділах міграційної служби.

У 2018 році електронна черга для запису на оформлення паспорта громадянина України та ID-картки запрацювала у всіх територіальних підрозділах. Запис доступний на сайті ДМС за посиланням https://dmsu.gov.ua/services/online.html

Також для громадян доступний запис через термінали у підрозділах міграційної служби і отримання послуги в порядку черговості звернення.

Затверджено порядок реєстрації в електронній черзі пише Наш день.

Цей прядок установлює механізм здійснення реєстрації фізичних осіб в електронній черзі для отримання адміністративних послуг, які надаються міграційною службою.

Заяву для оформлення біометричних паспортів можна заповнити онлайн.

У 2018 році на сайті ДМС запрацював ще один зручний електронний сервіс – заповнення заяви-анкети для оформлення біометричних паспортів онлайн. Зробити це можна за посиланням https://dmsu.gov.ua/services/qr.html.

Створення державних електронних сервісів спрощує одержання громадянами адміністративних послуг, скорочує час перебування у підрозділі міграційної служби, а відтак економить час.

Український паспорт для виїзду за кордон – 24-ий у світовому рейтингу.

За даними рейтингу «Global Passport Power Rank 2018», український паспорт гарантує безвізові поїздки до 90 країн. Крім того, в 41 країні громадянин України може отримати візу після прибуття. Для відвідин ще 67 країн потрібно оформляти візу заздалегідь.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Доба