Сюрреалістична робота студентів з Рівненщини потрапила у десятку кращих кліпів 2018 року (Відео)

14.01.2019 21:31   Опубліковано : Інна Собко
Джерело: RvNews

Нещодавно український онлайн-журнал «DTF Magazine» назвав 10 кращих українських кліпи 2018 року. У добірку, яка не мала жанрових чи мовних обмежень - тільки музика і візуальний ряд, потрапили роботи відомих виконавців, таких як ONUKA, Аlyona Аlyona, Alina Pash, YOURA та інші. У список кращих відеокліпів також увійшла робота студентів Національного університету «Острозька академія» острожанина Євгена Мальчика та Олени Карево, яку вони зробили для гурту «Адвокати». Детальніше про відео роботу та свої творчі плани нам розповіла  учасниця проек­ту ICONIC Олена Карево.

null
Кадр з кліпу

- Пані Олено, розкажіть про себе і Вашу команду.

- У команді ICONIC двоє митців: Євген Мальчик та Олена Карево. В арт-проекті Женя відповідає за фотографії, колажування, дизайн, він є автором ідей та відеорежисером. Я працюю з фотоматеріалами, створюю та добираю бутафорію, також є стилістом по образах, моделлю й автором ідей.

- Як розпочалася Ваша співпраця з гуртом «Адвокати»? Хто кого знайшов?

- Як виявилося, «Адвокати» були знайомі з короткометражними анімаціями ICONIC майже з моменту заснування нашого арт-проекту. Але з пропозицією співпраці звернулися до нас близько року тому, саме після виходу рекламної зйомки «Сновиди» для українського бренду одягу «Etnodim».

- Чи обговорювали ви перед початком роботи, на яку пісню будете створювати відео?

- «Адвокати» запропонували нам конкретний трек для створення відеоряду – це пісня «Умри», яка входить до дебютного альбому гурту «23:45».

- Яка концепція кліпу?

- Музичний відеоролик ілюструє пісню, лейтмотивом якої є слова: «Я выбираю жизнь, а ты – умри». Сюжетна лінія відео візуально розкриває головний посил композиції: кожна людина народжена для реалізації конкретної, унікальної мети, а не для копіювання життєвого шляху когось іншого. Обираючи життя замість існування, людина йде дорогою, яка не пригнічує самовираження. Ті, хто віддаються волі течії, придавлюють власний потенціал. Кожен має вибір – слідкувати за плином життя, або прагнути до конкретної мети. Життєвий шлях може бути продиктований обставинами, якщо вчасно не визначитись. Народжений оригіналом, може завершити життя копією.

null
Кадр з кліпу

-  Звідки Ви черпали натхнення для створення візуалізації?

- Натхнення дає нам повсякденне життя й рутина, які знайомі кожному. За допомогою метафор, образів, кольорової гами та через сюрреалізм ми намагалися показати буденні проблеми. Отже, у кліпі ви можете побачити людей-хмар, які символічно зображують суспільство. У кожного є своя комфортна зона і кожен має свою траєкторію, але час від часу, зіштовхуючись між собою, люди взаємодіють певним чином. У результаті утворюється блискавка – момент змін, який пробуджує інстинкт виживання, спонукає до дій, стимулює та загартовує. Король символізує верховенство, контроль і вплив. Усе життя нам говорять, у що вірити, що думати, що відчувати і що робити. Якщо людина не має свідомого мислення, нею легко керувати. Але чи справді ми повинні підкорятися верхнім ешелонам ієрархії? Чи маємо ми вибір, кому вірити? І чи вірити взагалі? Також синхронний танок натовпу під ритм, який задає музикант, символічно зображує підкорення. Люди танцюють під певну мелодію, не замислюючись, не роблячи зайвих рухів, беззаперечно виконують те, що їм сказано. Натомість птах у відео – символ свободи, основою якої є розум і воля. Діяти чи ні, робити те чи інше і, отже, здійснювати навмисні дії під свою відповідальність. Лише за власною волею людина формує своє життя і тільки найстійкіші досягають бажаного.

- Чи стало для Вас несподіванкою потрапити до списку кращих кліпів «DTF Magazine»?

- Про те, що відео увійшло до переліку кращих українських кліпів 2018 року за версією «DTF Magazine», ми дізналися випадково. Безперечно, опинитися серед таких артистів, як ONUKA, Іван Дорн, Аліна Паш та інших, які не бояться експериментів у творчості, було неочікувано.

- Як довго Ви працювали над відео?

- Від обговорення ідеї до фінального зведення – приблизно півроку. В ідеалі це можна було зробити швидше, але оскільки ми одночасно працювали над декількома проектами, робота над відео зайняла більше часу.

- Розкажіть, чи маєте Ви вже досвід такої роботи?

- Уже понад два роки з моменту зародження творчої ініціативи ICONIC, ми створюємо анімації за допомогою техніки фотоколажування. За цей час нам удалося виробити власний неповторний стиль, який підкреслює індивідуальність проекту. В межах ICONIC утілено в життя короткометражні анімаційні відео з історією і своєрідним сюжетом. Кожна історія висвітлює певну проблему через сюрреалістичне бачення. Наші роботи можна переглянути на YouTube каналі ICONIC.

- Можливо, уже отримували якісь цікаві пропозиції?

- Так, пропозиції є, деякі з них активно розглядаємо, перебувають на етапі переговорів, тому імен не афішуємо. Переважно нам щастить із замовниками, у всіх комерційних проектах досі нам давали повну свободу рішень. Сподіваємось, так буде й надалі.

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews