Почаївська лавра буде належати Православній церкві України

14.01.2019 22:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Реально

Передані в користування Української православної церкви Московського патріархату Києво-Печерська і Почаївська лаври добровільно перейдуть до Православної церкви України, - пише Реально.

Про це заявив почесний патріарх Православної церкви України Філарет в інтерв’ю телеканалу “UA:Рівне“, яке транслювали 10 січня, передає Gordonua.com.

“Ці святині чиї? Російські чи українські? Усі скажуть, що це українська святиня. А якщо це українська святиня, то як вона може належати російській церкві? Тому рано чи пізно Києво-Печерська лавра і Почаївська лавра будуть належати Українській православній церкві. Але ми зробимо це без насилля. Вони самі прийдуть до української церкви, добровільно”, – підкреслив він.

 

В Україні діють три лаври: Києво-Печерська, Почаївська в Тернопільській області та Святогірська – у Донецькій. Усі вони перебувають під юрисдикцією УПЦ Московського патріархату.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Реально