Вихованці Палацу дітей та молоді розмалювали дві сторінки мандрівної книги «Соборна Україна очима дітей»

17.01.2019 13:33   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews
Рівненщина закарбувала свої символи у мандрівній книзі. Вихованці Палацу дітей та молоді розмалювали дві сторінки мандрівної книги «Соборна Україна очима дітей».

Діти зобразили Острожчину, як колиску освітнього осередку Східної Європи та Пересопницьке Євангеліє, що є символом української культури, писемності та книговидання.

Всеукраїнська акція «Естафета єднання» присвячена 100-річчю Соборності України. Першу сторінку, невипадково малювали у Фастові, адже саме там 100 років тому уклали Передвступний договір УНР та ЗУНР у 1918 році.

Книга з дитячими малюнками вже побувала у більшості областей України. На Рівненщину вона прибула з Волині. Наша область із задоволенням долучилася до акції, адже нам усім необхідно відчувати важливість єдності, важливість правдивої історії України.
«Сьогодні опівночі з Рівного книгу Укрпоштою доставлять до Житомира разом із Вифлеємським вогнем миру та листівками з побажаннями. Презентуватимуть повноформатне зібрання 22 січня на Софіївській площі в Києві», - розповів обласний очільник освіти Григорій Таргонський.
За матеріалами прес-служби РОДА.
 
null
 

null
 

null
 

Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews