Що буде з лаврами після господарювання УПЦ МП

17.01.2019 15:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: 24 канал

Чинний уряд як і попередній ігнорують чисельні порушення пам'ятко-охоронного режиму щодо лавр та інших об'єктів історичної спадщини в Україні. Влада закрила очі на те, що священики УПЦ МП просто руйнували українську історико-культурну спадщину.

Про це у прямому ефірі 24 каналу розповів народний депутат Ігор Луценко. 

"Щодо збереження Києво-Печерської та Почаївської лавр я маю певний оптимізм. Дослідження нинішнього стану рухомих і не рухомих об'єктів культурної спадщини, які були передані УПЦ МП, лише починається", – пояснив Луценко. 

За його словами, важко сказати, скільки ми можемо втратити цінних речей після господарювання УПЦ МП.

Якщо говорити про рухомі об'єкти, то там у різних категоріях ситуація буде різною. Бо, до прикладу, значна частина мощів вже пошкоджена. Тому не відомо, який відсоток буде втрачено,
– пояснив депутат. 

Він сказав, що на території комплексу Києво-Печерської лаври за часів незалежності з'явилися 20 тисяч квадратних метрів нерухомості. Це незаконні добудови, надбудови, навіть окремі корпуси.

"Перед державою стоїть величезний обсяг завдань. Треба провести оцінку тої шкоди, яка була завдана. Виставити претензії у вигляді позовів до тих, хто був відповідальними власниками на той час. На жаль, цей процес навіть зараз не починався", – додав нардеп. 


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: 24 канал