Декомунізація по-дядьківськи: що у Мошкові на Млинівщині стоїть на постаменті замість Енгельса?

22.01.2019 12:47   Опубліковано : Віталій Тарасюк
Джерело: RvNews

За радянської доби вітчизняної історії у Мошкові на Млинівщині знаходилася контора місцевого колгоспу ім. Енгельса. Як було тоді прийнято, поряд із конторою височів ще й  пам’ятник цьому класику марксизму. Втім, особливої політичної чи господарської погоди  монумент не справляв ні на мешканців села і його гостей, ні на успіхи колгоспу у веденні сільськогосподарського виробництва.

Коли ж у незалежній Українській державі взяли курс на декомунізацію,  то бюст Фрідріха Енгельсу якось непомітно і без зайвого політичного галасу зник, а постамент деякий час муляв очі місцевому та заїжджому люду. Втім незабаром і його використали за призначенням: місцевий пасічник звів на постамент… вулик.

null
 Фото автора

І відтоді ця композиція стала своєрідною родзинкою Мошкова, а за великим рахунком – визначною пам’яткою всього ріднокраю і навіть країни. Річ у тім, що пам’ятник бджолі в Україні вже встановили, в тому числі у Маневичах сусідньої Волині, а ось ідея звести пам’ятник вулику у пасічників ще не визріла. Відтак  у Мошкові  місцевий бджоляр не гаяв часу, а вдало і вчасно скористався ситуацією, яка виникла після декомунізованого пам’ятника Енгельсу. І цей його творчий дебют із вуликом, ймовірно, єдиний у всій Україні…

null
 Фото автора

 Не секрет, що в селі знають, хто саме звершив цей монументальний проект, однак  без згоди автора не наважуємося оприлюднювати його прізвище. Хоч залюбки зробимо це за першої нагоди, узгодженої з «проектантом»…


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews