На Хмельниччині 1000 релігійних громад зобов’язані вказати належність до РПЦ

28.01.2019 19:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: НГП

Міністерство культури опублікувало перелік церков, яким необхідно вказувати належність до Російської православної церкви (РПЦ).

Відповідний список з’явився у випуску видання “Урядовий кур’єр”.

У Хмельницькій області нараховується 1000 релігійних громад УПЦ МП, які мають протягом трьох місяців повинні внести у свій статут (положення) зміни, передбачені ч. 7 ст. 12 закону України “Про свободу совісті та релігійні організації” та подати їх на реєстрацію в установленому порядку.

Під дію цих статей закон підпадають організації, що є частиною таких релігійних об’єднань: Українська Православна Церква (в єдності з Російською Православною Церквою (УПЦ), Руська (Російська) Істинно-Православна Церква (РІПЦ), Руська (Російська) Старообрядницька Церква (Безпопівська згода), інша назва — Древлеправославна Поморська Церква (ДПЦ), Руська (Російська) Древлеправославна Церква (РДЦ Новозибківська згода), Руська (Російська) Православна Старообрядницька Церква (РПСЦ).


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: НГП