Патрульні долучились до спільної прес-конференції з рятувальниками, медиками, соціальними працівниками та синоптиками щодо основних чинників небезпеки пов’язаних із зимовим періодом

29.01.2019 07:27   Опубліковано : Марта Білик
Джерело: RvNews

28 січня у Рівненському медіа-центрі для місцевих ЗМІ відбулася прес-конференція на тему: «Основні чинники небезпеки, що характерні зимовому періоду». Спікером від УПП в Рівненській області був заступник начальника начальник відділу мониторингу Андрій Крутень, який наголосив на основних правилах поведінки водіїв та пішоходів під час негоди та алгоритму дій у скрутному становищі.

- З погіршенням погодних умов зростає ймовірність потрапляння в ДТП. Тож закликаємо громадян дотримуватись безпечної дистанції та правил маневрування, не перевищувати швидкість, рухайтеся з увімкненим ближнім світлом фар чи протитуманними ліхтарями, якщо в дорозі вас застав сильний дощ чи сніг, краще зупинитися та перечекати негоду. Якщо довелось зупинитись, обов’язково вмикайте аварійну світлову сигналізацію, слідкуйте за технічним станом автомобіля, - зауважив А.Крутень.

Перед журналістами піднімалися гострі питання, які характерні основним чинникам небезпеки під час зими. А саме: недотримання правил пожежної безпеки під час обігрівання помешкань за допомогою електрообігрівальних приладів та пічного опалення, травматизм під час ожеледиці, переохолодження організму в умовах низьких температур, ДТП на дорогах під час ожеледиці та інше.

Окремо обговорювалися питання профілактичної роботи та надання соціальної допомоги громадянам, що опинилися у складних життєвих обставинах і за статистикою найбільше потрапляють у надзвичайні події пов’язані з холодною порою року.

Патрульна поліція Рівненської області


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews