На Львівщині судили підприємця, що підробляв каву Jacobs

31.01.2019 10:29   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: Status Quo

Миколаївський районний суд Львівської області засудив до штрафу у розмірі 34 000,00 грн. чоловіка, який налагодив бізнес на фальсифікації кави Jacobs та Jacobs Monarch, пише - Status Quo.

Проте амністував його через наявність двох дітей. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень. 

Як зазначається у матеріалах справи, львів'янин в травні 2015 року вирішив налагодити незаконні виробництво та збут підробленої кави під торговельними марками «Jacobs» і «Jacobs Monarch», які може використовувати лише ПрАТ «Монделіс Україна» (Сумська область, м. Тростянець) за ліцензією Кraft Foods Deutschland Holding Gmbh.

З цією метою він взяв у дружини-підприємниці дві фасувально-пакувальні машини для упаковки сипучих продуктів, придбав через інтернет розчинну каву, упаковки для фасування кави Jacobs Monarch по 75 г в рулонах та упаковки стіків кави Jacobs Monarch 2 г. в рулонах, заготовки паперових упаковок для пакування стіків кави та гофрованих коробок, на які незаконно, без спеціального дозволу Ліцензіата (ПрАТ "Монделіс Україна") нанесено позначення Jacobs і Jacobs Monarch.

Окрім цього, у вказаний період він  придбав через інтернет упаковки кави меленої під назвами Lord Wayne, Bravos", "CARTA VERDE caffe" тощо, з яких виготовив кавову суміш, а також отримав в тимчасове користування у своєї дружини - ФОП, яка не була обізнана про вищевказані злочинні наміри, дві фасувально-пакувальні машини для упаковки сипучих продуктів невстановленого виробника.

В подальшому, приблизно в кінці травня 2015 року, найняв приятеля в якості наладчика обладнання та пакувальника зазначеної продукції, якого ввів в оману щодо законності такої діяльності. Приблизно з першої декади червня 2015 року почав виготовляти підроблену каву шляхом її фасування в упаковки по 75 г та упаковки стіків та збувати, зокрема – на Привокзальному ринку.

Під час обшуку у підпільному цеху було виявлено 1 024 упаковки кави натуральної смаженої меленої  " Jacobs Monarch" 75 г. і 468 упаковок (стіків) кави натуральної розчинної сублімованої   " Jacobs Monarch"  2 г. Також у складському приміщенні ТзОВ "ТЕЗ", що по вул. Глинська, 54, в м. Пустомити Львівської області, було виявлено та вилучено незаконно виготовлені за вищевказаних обставин 3 296 підроблених (контрафактних) упаковок кави натуральної смаженої меленої  " Jacobs Monarch" 75 г. та 1 040 підроблених упаковок (стіків) кави натуральної розчинної сублімованої  " Jacobs Monarch" 2 г.

За висновками судової експертизи об'єктів інтелектуальної власності, розмір матеріальної шкоди, завданої правовласникові компанії ПрАТ "Монделіс Україна" неправомірним використанням знаків для товарів та послуг на 5 600 підроблених (контрафактних) упаковках кави натуральної смаженої меленої  Jacobs Monarch" 75 г. та 1 508 упаковках (стіках) кави натуральної розчинної сублімованої  Jacobs Monarch 2 г. складає 87 145, 20 грн., що є матеріальною шкодою в значному розмірі.

В судовому засіданні обвинувачений зазначив, що він ніхто з залучених ним до підробці кави не був обізнаний з тим, що продукція є незаконною, вони виконували тільки свої робочі функції. Навіть дружина про це не знала. Також особам, які продавали продукцію, він не повідомляв, де її бере і чому вона так коштує. Просив застосувати до нього амністію, оскільки він має на утриманні  неповнолітніх  дітей, відносно яких не позбавлений батьківських прав.

Миколаївський районний суд Львівської області визнав чоловіка винним у вчиненні злочину, передбаченого ст. 229 ч. 1 КК України, та призначив йому покарання  у виді штрафу  у розмірі двох тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 34 000,00 грн. Проте на підставі п. "в" ст.1 Закону України "Про амністію у 2016 році" звільнив від відбування  покарання. Каву, яку було конфісковано у дільця, постановлено знищити.

Вирок може бути оскаржено в апеляційному порядку до Львівського апеляційного суду   через Миколаївський районний суд Львівської області протягом тридцяти днів з дня його проголошення.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Status Quo