Як лижники з Млинова спонсорували власні перемоги

01.02.2019 21:40   Опубліковано : Віталій Тарасюк
Джерело: RvNews

Цьогорічна зима подарувала лижникам нетривалу, але добротну  змагальну програму, в якій не пасли задніх і спортсмени з Млинова. Нещодавно у селі Яворів (Сянки) на Львівщині відбувся командний чемпіонат України з лижних гонок серед ветеранів, у яких взяли участь млинівчани Олександр Волошин Дмитро Кульчицький, Юрій Осипчук та Юрій Бабенко із Владиславівки.

У  перший день змагань на десятикілометровій дистанції класичним стилем  у віковій групі 30-35 років Дмитро Кульчицький фінішував першим, Юрій Бабенко у віковій групі 45-49 років на фініші був третім. Серед лижників 50-55-річного віку Олександр Волошин також здобув «бронзу», а Юрій Осипчук, як кажуть, дихав йому в спину і перетнув фінішну стрічку четвертим.

null
 Фото надане автором

Другого змагального дня ветерани змагалися на 15-кілометровій дистанції вільним стилем. І знову відзначився чемпіонським забігом Дмитро Кульчицький – перше місце! Юрій Бабенко був третім, Олександр Волошин – п’ятим , а Юрій Осипчук – сьомим: звісно, кожен у свої й віковій групі. 

На жаль, млинівчани не взяли участі в естафетній гонці, бо відповідно до Положення про змагання у своєму складі не мали лижника 60-річного віку. В командному заліку у своїй групі наші земляки посіли підсумкове друге місце.

null
 Фото надане автором

На «Бескидах – 2019»

Згодом  лижники з райцентру на Ікві взяли участь у змаганнях із лижних гонок «Бескиди – 2019». На цей час до ветеранів долучилися молоді лижники Назар Волошин, Андрій Домарацький, а також бувалий у лижних бувальцях Іван Дмитрук.

У перший день на 15 кілометровій дистанції класичним стилем у віковій групі 30-39 років Дмитро Кульчицький став третім, а Іван Дмитрук – четвертим. У віковій групі 40-49 років Юрій Бабенко фінішував також третім, а у віковій групі 50-59 років Олександр Волошин – п’ятим, а Юрій Осипчук - сьомим.

null
 Фото надане автором

На такій же дистанції вільним стилем, який лижники називають «коньком», Назар Волошин на фініші  був першим, Андрій Домарацький – другим. Дмитро Кульчицький до «бронзи» класичним стилем додав і «бронзу вільним стилем, натомість на відміну від попередньої гонки на щабель вище піднявся Іван Дмитрук – виборов «срібло». Юрій Бабенко був четвертим, а Олександр Волошин – п’ятим.

Зазначимо, що  у членів збірної команди України з лижних гонок були, як кажуть, свої чемпіонські розклади і в ті розклади не втручалася решта спортсменів.

За рахунок власного ресурсу

 Як бачимо, лижники з Млинова гідно представили ріднокрай на престижних турнірах.  Зазначимо, що вболівальницьку підтримку їм забезпечив десант із десяти млинівчан, зокрема, Владислава Красовського, Михайла Вдовина, Ігоря Ковальчука з сином, Михайла Касенича з сином та інших.

 На жаль, вдалі старти, в тому числі  чемпіонські забіги, лижники з райцентру забезпечили не тільки власними фізичними зусиллями, а й власними фінансовим ресурсами: на  проїзд, харчування, внески, змазування лиж та інше кожен  з них витратив більш як по 10 тисяч гривень. Уявіть, як це треба любити облюбований тобою вид спорту, щоб не рахуватися з витратами із власного сімейного бюджету. На жаль, багато офіційних осіб успіх млинівчан пропустили навіть повз власну увагу… 

null
 Фото надане автором

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews