У «Шегинях» працівники митниці виявили юного шопоголіка (Фото)

19-річний юнак намагався перенести в ручній поклажі брендові речі.

03.02.2019 15:37   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: Четверта Студія

Як повідомили у прес-службі ГУ ДФС у Львівській області, 2 лютого мешканець Львівщини, прямував з Республіки Польща в Україну  через піший перехід  «Шегині» (Львівська область). Для проходження митного контролю  обрав  смугу  «зелений коридор», чим заявив про відсутність будь-яких товарів, які підлягають обов’язковому декларуванню та оподаткуванню, пише - Четверта Студія.

Однак під  час  митного контролю у працівників митниці виникла підозра щодо наявності в його валізах  таких товарів. Громадянина відвели для проведення огляду ручної поклажі.  У ній  було виявлено товар, який згідно зі ст. 374 МК України перевищує неоподатковану норму переміщення через митний кордон України, оскільки він повторно перетнув кордон протягом 24 годин та переміщував товари, що підлягають оподаткуванню податком на додану вартість відповідно до Податкового кодексу України. Зокрема виявлено спортивне взуття,черевики, сумки, джинси, жіночі сукні та блузу, парфумерію. Загалом 45 позицій. Всі речі відомих брендів «BERSHKA», «ZARA», «PULL BIAR», «GODDESS OF FAITH».

Фото: ДФС

Під час усного опитування громадянин   не повідомив про вагу та вартість товару, про те визнав себе його власником. Отже він  порушив встановлений порядок проходження митного контролю в зоні спрощеного митного контролю, тобто перемістив товар, який перевищує неоподатковану норму переміщення через митний кордон України.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого статтею 471, Митного кодексу України. Товар вилучено, його вартість буде встановлено додатково. Справу скерують до суду.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Четверта Студія