Епіфаній: Києво-Печерська і Почаївська лаври – українські, але зараз вони тимчасово перебувають у духовній окупації

04.02.2019 08:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Гордон

Православна церква України дотримується позиції, що повертати Києво-Печерську та Почаївську лаври методами захоплення або насильства не потрібно, зазначив предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній. 

Києво-Печерська і Почаївська лаври є українськими, але тимчасово перебувають у "духовній окупації". Про це в інтерв'ю "Радіо Свобода" 2 лютого сказав предстоятель Православної церкви митрополит Епіфаній.

"Це питання і просте, і складне. Лаври – це надбання українського народу – духовне й культурне. І вони є українськими. Але зараз вони тимчасово перебувають у духовній окупації. Але я вірю, що в скорому часі Господь сподобить, що Лаври будуть належати справжній Українській православній церкві. Зараз ми стоїмо на позиціях, що не потрібно ні захоплювати, ні провокувати, ні проявляти якогось насильства. Ми повинні йти з любов'ю, переконувати, що ми є на своїй землі, ми прагнемо єднання і мати свою єдину помісну православну церкву. І я вірю, що з часом вони це усвідомлять, зрозуміють і приєднаються самостійно до єдиної православної церкви", – сказав Епіфаній.

Києво-Печерська лавра у столиці України і Свято-Успенська Почаївська лавра в Почаєві Тернопільської області перебувають у віданні Української православної церкви Московського патріархату. 


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Гордон