Будували 27 років: завершили один з найбільших довгобудів області

04.02.2019 09:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: За Збручем

До березня цього року Державний архів Тернопільської області переселиться у нове приміщення на вулиці Карпенка, 2. Один із тернопільських довгобудів нарешті добудували, і він готовий до здачі в експлуатацію, - пише За Збручем.

Про це під час засідання колегії Тернопільської облдержадміністрації доповів начальник управління капітального будівництва Віктор Кузяк.

– Це один з найбільших об’єктів області, який будується з 1991 року, – зазначив він. – 27 років його будували. На сьогодні завершені всі будівельні роботи, він готовий для передачі, почалися прибирання приміщень. На перших двох поверхах буде розміщуватися адміністрація закладу. Наступні 3 поверхи вже повністю обладнали стелажами для зберігання документів. Підрядна організація «Тернопільбуд» продовжує виготовляти стелажі для решти поверхів. Ми вже винні їм за виготовлення стелажів 4,9 мільйона гривень, тому просимо підтримку у вирішені цього питання в обласної ради та адміністрації. Всю програму згідно меморандуму, те, що ми обіцяли, ми виконаємо і до першого березня архів буде готовий до роботи.

У 2018 році проект із добудови Тернопільського обласного архіву пройшов конкурс з відбору інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку. У результаті на завершення будівництва було виділено понад 24 мільйони 800 тисяч гривень. Із них освоїли 20 мільйонів 645 тисяч: 11 мільйонів 184 тисячі гривень із Державного фонду регіонального розвитку та 9 мільйонів 461 тисячу із місцевого бюджету. Підрядна організація також виконала роботи на суму 4 мільйони 198 тисяч гривень, але їх не виплатили через недофінансування із спеціального фонду ДФРР.

Нове приміщення обласного архіву розраховане на 1,5 мільйона одиниць зберігання. На першому і другому поверхах поселиться адміністрація закладу, там же будуть конференц-зал, читальний зал, працюватиме довідка. Тут проходитимуть тематичні виставки, конференції, круглі столи. Інші поверхи обладнали під сховища з відповідним температурним режимом та кондиціонуванням. Новий архів має два ліфти, індивідуальну систему опалення, обладнаний протипожежною та охоронною системами.

Ольга Трач


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: За Збручем