У Рівному презентували збірку юної композиторки і поетки Юліани Попович

09.02.2019 00:20   Опубліковано : Дарина Ясна
Джерело: RvNews

В обласній бібліотеці для молоді відбулася презентація нотної збірки «Мій чарівний світ» Юліани Попович. Творче видання вийшло 2018 року у видавництві «Волинські обереги», відповідно до Програми книговидання місцевих авторів та популяризації української книги в місті Рівному.

Основу збірки склали 12 авторських творів у різних жанрах: 7 інструментальних, 3 вокальні та 2 хорові, які розраховані на учнів музичних шкіл, студій. Твори різноманітні та яскраві за образами і можуть слугувати для удосконалення вокальних здібностей підростаючого покоління. Вірші для своїх пісень вона пише сама. Чудово доповнюють книгу малюнки Іванки Задорожної та художника Олексія Огня.

null
Фото надане Сергієм Кравченком

Ведуча імпрези розповіла, що юна композиторка навчається в дитячій музичній школі №1 ім. М. Лисенка, а музику писати почала, засвоївши перші знання та навички гри на фортепіано. З демонстрації відео-досьє присутні дізналися про чимало інших талантів дівчинки: наймолодший ді-джей України DJ Crystal Girl, учасниця  фестивалю талантів і краси «Перлинка Рівного», конкурсу читців-декламаторів та юних поетів «Живи, Кобзарю, в пам’яті людській», численних фотоконкурсів та благодійних акцій: «Різдвяне диво», «З вірою в майбутнє», «Щастя твоєї дитини» та багатьох інших.

null
Фото надане Сергієм Кравченком

Керівник капели бандуристів «Рівненчанка» Мирослава Очеретяна відзначила яскраве музичне дарування Юліани Попович, її харизматичний темперамент, який поєднується з тонким почуттям емоційної природи музики. Тарас Максименко, начальник міського управління культури, директор РОБМ Світлана Патрикей привітали авторку з виходом збірки та побажали подальших творчих успіхів. Класний керівник Олена Нагорна підкреслила, що дівчинка є гордістю школи та класу, а художник Олексій Огонь, який надзвичайно вдало створив обкладинку книги, сказав про її талант передавати засобами музики свої почуття та мрії.

null
Фото надане Сергієм Кравченком

Окрасою творчого вечора стало звучання творів «Їхав козак», «Роксолана», «Осінній прелюд», «Дощик», «Пам’яті Небесній Сотні», «Подяка матусі», «Колискова» у виконанні авторки спільно з керівником капели бандуристів «Рівненчанка» Мирославою Очеретяною та учнями музичної школи міста Здолбунів.

null
Фото надане Сергієм Кравченком

 

null
Фото надане Сергієм Кравченком

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews