Нардеп з Тернополя Тарас Пастух може очолити Міністерство оборони

09.02.2019 09:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Самопоміч

У випадку перемоги на президентських виборах Андрія Садового Міністерство оборони очолить нардеп з Тернополя Тарас Пастух.

Про це заявив Андрій Садовий в ефірі Радіо НВ.

На його переконання, міністром оборони має стати людина, яка не лише розбирається в тематиці, але й брала участь у реальних бойових діях.

«У нас депутат Верховної Ради Тарас Пастух пройшов війну, у 2014-2015 роках служив у 128 гірсько-піхотній бригаді Збройних сил, яка тримала оборону в Дебальцевому. Сьогодні він очолює підкомітет Комітету Верховної Ради з питань безпеки і оборони. Активно займається захистом військовослужбовців.

«Я думаю, це буде гідна кандидатура», – наголосив Садовий.

Військовослужбовець розвідувальної роти 128-ої гірсько-піхотної бригади Збройних сил України (2014). Пройшов гарячі точки у Дебальцеве, Нікішино, "Балу", Кам’янці, Чернухіно.

У жовтні 2014 року був обраний народним депутатом України по 163 виборчому округу (Тернопіль). Усю виборчу кампанію та початок каденції продовжував нести службу на Сході.

Член Комітету з питань національної безпеки та оборони Верховної Ради, голова підкомітету з питань ефективності використання бюджетних коштів. Відстоює відкритість оборонного бюджету країни, а саме деталізацію розподілу коштів і оприлюднення витрат.

Підтримував ветеранів бойових дій, які відстояли заборону торгівлі з окупованими Росією територіями. До сьогодні веде супровід справ щодо добровольців, яких прокуратура звинувачує у застосуванні зброї під час бойових дій на Сході. 


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Самопоміч