«Книга Добра», яку створили українські діти, поїде у 50 країн світу

Цей Міжнародний соціальний проект «Книга Добра» об’єднав тисячі дітей та дорослих

12.02.2019 22:05   Опубліковано : Дарина Ясна
Джерело: RvNews

Діти та дорослі зі всіх регіонів України писали реальні історії про добро, малювали малюнки, які згодом потрапили до «Книги Добра». Серед маленьких авторів були і діти військовослужбовців Національної гвардії України та Збройних сил.

Активні учасники проекту з Тернопільської, Львівської та Івано-Франківської областей зібрались в місті Тернополі, аби презентувати книгу. Поїздку для дітей зі Львова організувало командування 2 Галицької бригади Національної гвардії України.

null
 Фото надане Аліною Новіковою

Організатори розповідають, що на електрону адресу проекту надійшло більш як 3000 надзвичайно цікавих історій про добрі вчинки безкорисливих людей. Редакційною радою, яку очолює відома українська письменниця Марія Матіос, було відібрано сотню найцікавіших. Другий етап міжнародного соціального проекту зі створення художніх малюнків тривав з 29 березня по 1 червня 2017 року.

null
 Фото надане Аліною Новіковою

Усі дитячі та дорослі творіння зібрали в одну Книгу Добра. 100 примірників було виготовлено із саморобного паперу, і 10 тисяч було випущено у друкованих виданнях. Копії передадуть в обласні центри України, а також дитячі садки та загальноосвітні  школи.

null
 Фото надане Аліною Новіковою

Поїде «Книга Добра» і у 50 країн світу. Історії, написані дітьми військови потраплять до Ватикану та Конгресу США. Насамперед до бібліотек: Національної бібліотеки Ватикану та бібліотеки Конгресу сполучених штатів Америки, до Королівської книгозбірні Великої Британії і аж до Єгипетської бібліотеки в Олександрії. Перший примірник зберігатиметься у національній бібліотеці імені Вернацького. 

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews