На Рівненщині 2018 рік назвали роком великих перетворень

13.02.2019 14:43   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews

Як провели 2018 рік, якими важливими ініціативами він відзначився - про це говорили на колегії Рівненської облдержадміністрації.

Безперечно найбільший об’єм завдань стосувався будівництва. Саме тому в області продовжували розвивати мережу освітніх закладів, дорожньої інфраструктури, стартував найбільший сегмент будівництва в медицині.

«Торік 450 дітей змогли піти в садок, бо були створені чи відремонтовані приміщення. Придбали 29 шкільних автобусів. Будуються школи в Рокитнівському, Володимирецькому, Млинівському та Рівненському районах. Завершується будівництво давно очікуваних перших пускових комплексів шкіл у селах Степангород, Озерці й Старе Село», - зазначив голова ОДА Олексій Муляренко.

Важливою ініціативою стала й реформа інклюзивної освіти. «Головним її лобістом в країні та й нашій області є Марина Порошенко. Завдяки Фонду Порошенка на Рівненщині створюються інклюзивно-ресурсні центри. Нині половина із 33 запланованих працюють та надають педагогічно-психологічну підтримку особливим дітям», - підкреслив Олексій Муляренко.

Головним акцентом 2018 року стали дороги. Керівник області відзначив, що будувалися вони за новими правилами, ремонтували і будували місцеві та комунальні дороги:

«В червні в ОДА ми створили управління дорожнього господарства, яке відтепер займається цими роботами. Лише за минулий рік підрахували, що зробили близько 60 вулиць всередині населених пунктів і ще майже 48 км доріг загального користування. Здали важливий відрізок до пункту пропуску «Прикладники». Загалом разом з об’єктами, які утримує служба автомобільних доріг, у 2018-му з’явилось 135 км якісних доріг як місцевих, так і міжнародних».

Не лише вболіванням, а й конкретними справами отримала підтримку й спортивна галузь Рівненщини. Так, за словами Олексія Муляренка, близько 120 об’єктів спортивної інфраструктури торік були в роботі – це стадіони, майданчики, спорткомплекси, найбільший з яких успішно почав будуватись у Рівному на вулиці Макарова.

«Це проект, до якого йшли десять років. І ми доведемо справу до кінця», - наголосив голова ОДА.

Щодо медицини, то торік був зроблений просто прорив у цій галузі. При цьому акцент був зроблений на її розвитку у сільській місцевості.

«Завдяки двом проектам: президентському та Світового банку на Рівненщині з’являться відповідно 34 нових та 89 реконструйованих амбулаторій. А ще за минулий рік для лікарень Рівненщини придбали нове медичне обладнання на суму понад 50 млн грн», - підкреслив Олексій Муляренко.

Керівник області під час колегії наголосив, що такі важливі соціальні ініціативи для людей будуть продовжувати розвивати й цього року. Втім зауважив, що важливим під час роботи стане планування регіонального розвитку наших територій. З цією метою на обласному та місцевих рівнях створені Ради регіонального розвитку:

«Така гарна традиція започаткована в області з ініціативи Президента. Учасники Рад мають можливість обговорити та заслухати про зроблене на Рівненщині щонайменше за рік. А головне - стати безпосередніми учасниками планування регіонального розвитку своєї території на кілька років вперед».

За матеріалами прес-служби РОДА.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews